Lärare Logistik - Fordonstjänst OR 6-7

Om tjänsten

Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS) utbildar anställda och blivande officerare inom funktionen logistik och fordonstjänst till samtliga arenor i Försvarsmakten. På LogS arbetar ca 70 st officerare och civila.

Logistik- och motorsektionen genomför instruktörskurser inom bl.a. förnödenhetsförsörjning och fordonstjänst, samordnar kurser inom kommunikationstjänst och logistik till sjukvårdsförbanden samt sammanhåller all Farligt Gods-utbildning i Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utveckla, planera och genomföra utbildning - yrkes- och befattningskurser (YBK) inom fordonsområdet. Du kommer att arbeta som lärare på kurser inom sektionens ansvarsområde med tyngdpunkt på fordonstjänst. Du deltar i projekt och utveckling inom sektionens fackområden.

Kvalifikationer 

Du som söker är yrkesofficer OR 6-7. Du är en erfaren fordonsinstruktör med prövarbehörighet och med ett giltigt förordnande. Du har körkort med behörighet minst BE C och ser gärna att du är utbildad bandvagnsinstruktör.

Meriterande

 • Utbildad trafikinspektör
 • Körkort, behörighet DE
 • Utbildad trafiklärare enligt äldre bestämmelser fram till 2013

Instruktörsutbildad inom:

 • Bandvagn
 • MC
 • Bärgning
 • Terränghjuling
 • Truck
 • Hjullastare
 • Snöskoter
 • Pansarterrängbil

Personliga egenskaper

Befattningen kräver en stark ansvarskänsla och ledaregenskaper i lärarrollen. Du vill utvecklas och utveckla andra inom ditt ansvarsområde. Du är självständig, driven och har en positiv människosyn som du använder för att stödja verksamhet och medarbetare. Som medarbetare skall du vara ett gott föredöme och värna om FM värdegrund. Du har god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde 2018-04-03 eller efter överenskommelse. Befattningen är placerad på Logistik- och Motorsektion, FM Logistik- och Motorskola, Trängregementet Skövde.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef mj Michael Lerjéus, tfn 070-949 12 88.

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O

Peter Danielsson, OFR/S

Birgitta Nilsson, SACO

De fackliga representanterna nås via vx, 0500-46 50 00.

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-05. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev och ett CV (i PDF-format).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 december 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan