Amfibieregementet söker Skjutfältschef till Tofta skjutfält

Om tjänsten

Försvarsmakten/ Amfibieregementet söker Skjutfältschef till Tofta skjutfält

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. 

Som Skjutfältschef på skjutfältet Tofta ingår du i Övnings- och skjutfältsavdelningen med placering på Tofta Skjutfält. Ö/S- avdelningen som tillhör regementets Stödenhet har medarbetare på Amf 1 olika skjutfält och utbildningsanordningar för Skyddstjänst. Avdelningens övergripande uppgift är att ge förbandsenheter som övar på skjutfält, övningsområden och utbildningsanordningar så bra utbildningsbetingelser som möjligt. Du kommer att arbeta med förekommande uppgifter på ett skjutfält och ingå i säkerhetsorganisationen vid större eller mindre fältskjutningar och övningar.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

-      Som Skjutfältschef leder och fördelar du förekommande arbetsuppgifter på ett skjutfält.

-      Du har ett arbetsgivaransvar för din personal på skjutfältet

-  Tillverkning av målmateriel som kulisser och måltavlor

-  Fältarbeten i samband med dukningar (övningsförberedelser)

-  Ingå i övningsledarens säkerhetsorganisation vid skjutningar

-  Underhåll på skjutbanor och skjutplatser

-  Vidmakthållande av skjutfältet med skottfältsröjning och allmän skötsel

-  Delgivning av skjutvarningar och tillträdesförbud

-  Arbeten med avspärrningar och skyltning i samband med skjutningar

Kvalifikationer/ Meriterande

-  Befattningskrav Officer OR 6

-  Vana av att arbeta med fältarbeten och markberedning

-      God erfarenhet i att använda systemet PRIO/ SAP

-      Goda kunskaper i Officepaketet

-  Körkort B

-  Förarbevis på arbetsmaskiner som hjullastare och grävmaskin

-  Utbildning på motorsåg och röjsåg

-  Arbete med kartor och lägesangivningssystem

Personliga egenskaper

Du arbetar bra med andra människor, både som arbetsledande chef och lagspelare.  Du är van att utföra arbeten självständigt med målstyrning. Som person är du trygg och stabil med ett strukturerat och målinriktat arbetssätt för att uppnå gemensamma mål. Du har ett stort intresse för verksamhetssäkerhet, kan kommunicera tydligt med andra och har lätt för att skapa kontaktytor. Slutligen har du en attityd i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund.

 Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Major Niklas Lundgren, Övnings- och skjutfältsavdelningen, niklas.lundgren@mil.se

 Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Tofta skjutfält

Beräknat startdatum: Tillträde snarast efter 2018-03-01 och avslutad rekrytering, 
start med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

 Intervjuer planeras att genomföras under fabruari 2018

Sista datum för ansökan: 2018-01-31

 Fackliga representanter

  •   OFR-O: Rickard Benedetti, 070-875 68 05
  •   OFR-S: Björn Engren, 070-252 78 16
  •   SACO-F: Siv Tjernberg, 010-823 30 61
  •   SEKO: Anders Rydberg, 070-219 40 50


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet, Amf 1, verkar där vatten möter land och verkar i Stockholm, Göteborg och på Gotland. Med hjälp av bland annat de snabbgående stridsbåtarna, svävare, trossbåtar och bevakningsbåtar, uppnår man en god rörlighet och förmåga att ta och utöva kontroll över kustområden. Syftet är att kunna styra vilka mark- och sjöenheter som ska ha tillgång till eller möjlighet att passera genom ett särskilt område. Amfibiesystemet kan verka i fyra dimensioner: i och under vattenytan, på land och i luften. Soldaterna använder kontrollerbara minor, robotsystem, granatkastare och andra vapensystem.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 december 2017
  • Plats: Visby, Gotlands län, Sverige
  • Förband: Amfibieregementet (Amf 1) Berga/Muskö
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan