Controller vid FMLOG stab

Om tjänsten

Försvarsmaktens logistik (FMLOG) söker en medarbetare till controllerteamet vid ekonomiavdelningen. Ekonomiavdelningen i Stockholm, med sex medarbetare, ansvarar för utvecklingen av den ekonomiska styrningen av förbandet, driver arbetet med budgetering och uppföljning av våra olika tjänsteområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som controller i FMLOG Stab kommer du att få arbeta med alla förekommande uppgifter på ekonomiavdelningen såsom:

· Planering och budgetering

· Rapportering och uppföljning

· Analysarbete i olika former

· Medverka i förbandets ekonomiarbete

· Aktivt deltagande i controllerteamets utveckling av rutiner, arbetssätt, styrdokument och samarbetsformer

Kvalifikationer

· Civilekonom eller motsvarande högskoleutbildning

· Goda kunskaper i Excel

Meriterande kvalifikationer

· Erfarenhet av SAP är mycket meriterande

· Erfarenhet av arbete som controller

· Erfarenhet av att utveckla controlling-funktionen i en organisation

· Business Object (BO)

· Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet är meriterande

Personliga egenskaper

För att trivas hos oss bör du ha lätt för att se ekonomiska samband, besitta en god pedagogisk och social förmåga samt kunna strukturera stora datamängder. Vi vill även att du har god samordnings- och samarbetsförmåga. Du har god förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta på ett självständigt och initiativrikt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Din ansökan med CV och personligt brev vill vi ha senast 2018-01-05. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Start enligt överenskommelse.

Placeringsort är Stockholm.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten vänligen kontakta ekonomichef Andreas Grönkvist, 072  174 55 95. För frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR-generalist Julia Wahlgren, 072-188 80 40. Mer information om villkoren att jobba inom Försvarsmakten lämnas vid anställningsintervju. Besök även gärna vår hemsida www.forsvarsmakten.se

Fackliga företrädare

SACO Bengt Rainer

SEKO Hans Monthan

OFR/O Lars Olsson

OFR/S Eva-Britt Steen & Pia Almström

Samtliga nås via växeln på 08-514 39 000.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 december 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan