Trängregementet söker dig som vill bli officer och redan har en akademisk examen

Om tjänsten

Vill du bli officer vid Trängregementet?

Du som har en akademisk examen och uppfyller Försvarsmaktens krav kan få anställning som officer utan att först ha genomfört officersutbildning. Arbetet inleds med att du genomför ca 12 månader officersutbildning med lön. Utbildningen startar 2018-04-30 och genomförs i huvudsak vid Militärhögskolan Karlberg. Du studerar i stor utsträckning tillsammans med de som går Officersprogrammet. När du är klar kommer du jobba som officer och plutonchef på Trängregementet i Skövde.

Vid Trängregementet söker vi ett antal officerare som ska:

 1. Leda logistikförband så väl under utbildning, övning och insats. Nationellt eller internationellt.

 2. Leda den tekniska tjänsten på logistikförband så väl under utbildning, övning och insats. Nationellt eller internationellt.

Övergripande krav för anställning (kontakta oss om du vill se kraven i detalj):

 • Fullföljd militär grundutbildning om minst 6 månader

 • Akademisk examen om minst 180 hp från universitet eller högskola som innehåller ett skriftligt examensarbete om minst 15 hp, eller motsvarande examen.

 • Uppfyller Försvarsmaktens medicinska, fysiska, psykologiska och övriga krav för anställning som officer.

 • Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

Meriterande kvalifikationer:

 • Akademisk examen vars innehåll är relevant för Försvarsmakten.

 • Relevant erfarenhet av Försvarsmakten och god insikt i vad som förväntas av dig i din kommande anställning som officer.

 • Chefs- och ledarskapsutbildning.

 • Väl vitsordad erfarenhet från chefs- och ledarbefattningar.

 • Du är flexibel och ser hela Försvarsmakten som din arbetsplats i en kommande officerskarriär.

 • Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper som måste passa in på din kommande befattning som plutonchef.

Övrigt

Anställningsprocessen innehåller bland annat tester, intervjuer och säkerhetsprövning. Tester och intervjuer kan komma att påbörjas direkt efter att vi tagit emot din ansökan.

Försvarsmakten tillämpar positiv särbehandling av underrepresenterat kön.

Anställningsformen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Rekryteringsofficer Melker Johansson, melker.johansson@mil.se

Vill du veta mer om den inledande utbildningen är du välkommen att kontakta Stefan Ceder på telefon 072-39 60 153.

Facklig representant för Trängregementet är:

Kristina Lundström, Officersförbundet, kristina.lundstrom@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-26. I din ansökan ska du minst bifoga CV, intyg om akademisk examen, intyg om militär grundutbildning, övriga meriterande underlag samt ett ansökningsbrev. I brevet vill vi att du motiverar varför just du är lämplig för jobbet som officer. Läs mer här: SOFU 2018


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 december 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan