Handläggare övningsplanering (OR 4) till Skaraborgs flygflottilj, F 7

Om tjänsten

Vi söker dig som är soldat och vill arbeta med övningsplanering på Skaraborgs flygflottilj.

Arbetsuppgifter

 • Administrera avdelningens inkommande och utgående handlingar

 • Ordna och skriva protokoll

 • Orderredaktör

 • Behjälplig vid administration på EMILIA

 • Behjälplig med avdelningens samarbetsytor

 • Vara husansvarig, innebär kontaktperson mot Fortverket, hantering av nycklar samt felanmälan

Kvalifikationer

 • Genomförd militär grundutbildning (GU) eller värnplikt med godkänd gruppbefälsutbildning

Du innehar lägst B-körkort

Meriterande kvalifikationer

 • Stabsassistentutbildning
 • Goda kunskaper i MS Office

 • Erfarenhet av arbete med Sharepoint

Personliga egenskaper

Det är viktigt att du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt, har förmåga att planera och genomföra uppdrag, och lätt för att skapa nya kontakter. Vi vill att du har en god pedagogisk förmåga, är social och flexibel.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Anställning sker med stöd av ”Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten. Provanställning 6 månader tillämpas.

Militär befattning OR 4

Tillträde snarast efter överenskommelse

Arbetsorten är Såtenäs.

Arbetet innebär att du kan komma att genomföra resor.

Förfrågningar om befattningen besvaras av chefen för övningsplaneringssektionen major Anders Danielsson, 0510-47 73 77 eller 076-136 80 10.

Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Jan-Ola Malmgren tfn 0510 – 47 74 72

SACO, Sara Odh, tfn 0510 – 47 71 60

Försvarsförbundet OFR/S, Annika Nilsson tfn 0510 – 47 71 14

SEKO, Magnus Krantz, tfn 0510 – 47 76 96

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-26. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Du kommer att tillhöra flottiljens övningsplanerings- och evalueringssektion (/FljS/A7) som arbetar med att utveckla organisationens krigsförmåga genom planering, genomförande, utvärdering och uppföljning av övningar samt evaluering av förband. Vi arbetar målinriktat och följer de riktlinjer som försvarsmakten och flottiljen ställer.Avdelningen består av tre officerare och ingår i förbandets flottiljstab.

Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 80 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 december 2017
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan