Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten söker: Bred IT-specialist

Om tjänsten

Till Bild- och geounderrättelseavdelningen som bedriver strategisk bild- och geounderrättelsetjänst i Stockholm. För att möta nya hot och klara varje utmaning befinner oss i ett expansivt skede. Därför söker vi nu dig som vill vara med att utveckla och bedriva strategisk bild- och geounderrättelsetjänst tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter 
Du kommer att vara en del av tekniksektionen som sköter driften av avdelningens dator- och kommunikationssystem. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter över en stor mängd olika system och i alla faser av planering, anskaffning, drift och avveckling. Arbetet bedrivs i nära samarbete med både användare och utvecklare vilket ställer höga krav på kommunikation och samarbetsförmåga. För att trivas på tjänsten är det en förutsättning att du har ett brinnande intresse för teknik i allmänhet och IT i synnerhet. Tjänsten kräver att du följer med i utvecklingen och därför ser vi kontinuerlig vidareutbildning och besök på konferenser, mässor m.m. som en naturlig del i arbetet. Jourtjänst, övertidsarbete samt resor i tjänsten förekommer. Som nyanställd medarbetare kommer du att genomgå en omfattande intern befattningsutbildning.
I arbetsuppgifterna ingår fysisk träning upp till tre timmar i veckan.

 Kvalifikationer 
- Du har högskoleutbildning inom IT alternativt motsvarande utbildning eller erfarenhet som vi bedömer lämplig för tjänsten
- Dokumenterad erfarenhet av drift och underhåll i Microsoft Windows server- och klientmiljö
- Dokumenterad erfarenhet av konfiguration, drift och underhåll av Linuxbaserade system
- Dokumenterad erfarenhet av databasdrift, underhåll, optimering och konfigurering
- Mycket goda kunskaper i svenska
- Goda kunskaper i engelska
- Körkort för personbil

Meriterande kvalifikationer 
- Scripting i Powershell
- Servervirtualisering
- Hantering av stora datamängder
- Konfiguration och drift av webbaserade system
- Kunskaper och erfarenheter av IT-säkerhet
- Nätverk, fysiskt och logiskt
- Microsoft Exchange

Personliga egenskaper 
Vi söker dig som är intresserad av teknik i alla dess former, initiativrik problemlösare, serviceinriktad och bra på att förmedla din kunskap. Du fungerar bra i grupp och kan även ta ansvar för egna områden och projekt. Tjänsten kräver ett mycket högt säkerhetsmedvetande. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde 1 oktober 2018. Befattningen är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 2018-01-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad till denna tjänst. Urval sker löpande.

Förfrågningar kring befattningen kan göras till Anders Frost eller Patrik Schwartz, nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga representanter
SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O: Roger Ericsson, TCO/Försvarsförbundet: Katarina Kruse, samtliga nås via växel 08-788 75 00.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 januari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan