Strategisk informationsarkitekt

Om tjänsten


Strategisk informationsarkitekt till CIO-avdelningen för ledning och informationshantering!

Vill du vara delaktig i uppbyggnaden av Försvarsmaktens informationshantering och arbeta för Försvarsmaktens högsta ledning? CIO-avdelningen söker dig som vill jobba som Informationsarkitekt med uppgift att bevaka omvärldens utveckling inom informationsområdet, digitalisering och informationshantering.

CIO ledning och informationshantering är den del av avdelningen som strategiskt leder och styr det mer operativa arbetet med IT i Försvarsmakten. Vi leder och styr utveckling, drift och förvaltning för IT-system. Genom att öka vår operativa förmåga gällande informationsstrukturer och informationshantering kommer vi att verka i alla konfliktnivåer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ta fram riktlinjer och principer för informationshantering liksom styrningar för informationsområdet inom bland annat masterdata, informationsutbyte och informationsförsörjning
Översätta verksamhet till informationsarkitektur
Definiera informationsområden och informationsprodukter
Bevaka statens utveckling och inriktning avseende digitalisering och informationshantering och bidra i Försvarsmaktens digitaliseringsarbete
Bevaka omvärldens utveckling inom informationsområdet och omsätta relevanta delar till Försvarsmaktens verksamhet
Sprida kunskap om informationshantering i Försvarsmakten genom olika former av kommunikationsaktiviteter
Representera Försvarsmakten i nationella och internationella sammanhang på informationshanteringsområdet
Bidra med sakkunskap i remisser och andra ärenden

Kvalifikationer
Minst två års erfarenhet av arbete med informationshantering i större processorienterad organisation
Erfarenhet av projektorienterat arbete
God kännedom om IT-området generellt , samt erfarenhet av säkerhetsfrågor kopplade till information och system
Dokumenterad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska liksom förmåga att anpassa ditt budskap efter mottagaren
Förmåga att se helheter och detaljernas plats i helheten

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill arbeta strategiskt i en stor organisation med de utmaningar det för med sig. Du klarar av att arbeta under högt tempo och kan snabbt skifta fokus om så behövs. Du har förmågan att kunna samverka med många intressenter såväl inom som utom Försvarsmakten. Du kan driva ditt arbete självständigt och verka i sammanhang då uppgifter och förutsättningar kan variera snabbt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillträde snarast enl. ök.  
Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.
Anställningsform: tillsvidare.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta sektionschef Mi Irveland, 070-6824657.

Fackliga representanter
OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Senaste datum för ansökan är 2018-05-10.  Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sökord: IT, Informationsarkitekt


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 april 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-05-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan