Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker handläggare i informationshantering till Underrättelse- och Säkerhetscentralen (Vikariat)

Om tjänsten

Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker handläggare i informationshantering till Underrättelse- och Säkerhetscentralen (Vikariat)

Sökande enhet: MUST LEDK Underrättelse- och Säkerhetscentral (USC)

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna ingår sambandstjänst med fokus på registrering, filhantering och informationsstrukturering i olika IT-system. Du kommer exempelvis att planera, ta emot samt processa och delge information via olika sambandssystem. Arbetet utförs i en relativt sluten miljö tillsammans med andra medarbetare där uppgiften är att ge service och stödja andra via personliga möten och i administrativa stödsystem. Delar av arbetet bedrivs dock enskilt och måste kunna genomföras under stort eget ansvar.

Den information som hanteras är ofta tidskritisk och av känslig karaktär. Därav förväntas att du har personlig integritet och precision i utförandet av arbetsuppgifterna. De kontakter som du kommer arbeta med finns både nationellt och internationellt.

Krav:

 • Gymnasial utbildning.
 • Mycket god datavana med erfarenhet av arbete i databaser och olika sambandssystem.
 • God förståelse för komplexa informationsflöden.
 • Befattningen förutsätter ett noggrant och strukturerat arbetssätt med stor flexibilitet.
 • Hög servicekänsla samt god samarbetsförmåga.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande kvalifikationer:

 • Erfarenhet av expeditions- och sambandstjänst.
 • Goda kunskaper/vana att arbeta i FM IT/datorsystem ex IS UNDSÄK.
 • Erfarenhet av arbete inom datasupport eller likvärdiga arbetsuppgifter.
 • Tjänstgöring i insatsområde.
 • Goda allmänna militära kunskaper.
 • Kunskaper i andra språk.

Personliga egenskaper:

Det krävs stor noggrannhet och förståelse för komplexa informationsflöden och att du har en förmåga att lösa arbetsuppgifter både enskilt och i grupp. Du ska ha ett högt säkerhetsmedvetande samt en god omvärdsuppfattning.

Då samarbetet vid USC bitvis är intensivt kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Befattningarna är vikariat. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Maria Harrysson, 08-788 9126

Fackliga representanter: 
SACO Anders Markow
OFR/S Katarina Kruse
OFR/O Roger Ericsson,
samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Välkommen med ditt CV och ett personligt brev senast 2017-02-08Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 januari 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan