Taktisk Systemofficer (TSO) till Transportflygenheten

Om tjänsten


Är du intresserad av att vara en del av en besättning i Tp84 Hercules? Vill du bidra till Sveriges operativa förmåga både nationellt och internationellt? I så fall kan vi ha en plats för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Grunden är att ingå i en besättning som löser transportuppgifter i alla tänkbara miljöer. Under flyguppdrag är det TSO som förser piloterna med information som gör att flygplanet befinner sig på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Denna navigeringsuppgift blir speciellt uttalad då uppdraget är att fälla personal eller materiel med fallskärm. Du är också ansvarig för att hantera motmedelsutrustningen då flygningar sker i områden med en hotbild. I befattningen ingår också att säkerställa viss logistik för besättningen. Du genomför också utbildning i bland annat AK5/pistol och CRM (besättningssamarbete). Tp84 planeras att genomföra en uppgradering vilket kommer att ge delvis nya och eventuellt utökade uppgifter i operatörsrollen.

Kvalifikationer
Godkänd prövning vid Specialisturvalsavdelningen
Examen som officer eller specialistofficer
Normalt färgseende
God fysik
Goda kunskaper i engelska

Personliga egenskaper
Som taktisk systemofficer behöver du vara stresstålig, metodisk, noggrann och flexibel. För att fungera i en besättning krävs att du är lyhörd, ödmjuk och prestigelös. Du bör klara av såväl perioder av högt tempo såväl som lågintensiva perioder. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning som specialistofficer.
Tillträde snarast enligt ök.
Befattningen är placerad på Transportflygenheten vid F7 Såtenäs.

Förfrågningar om befattningen kan göras till C TSO Lars Eriksson, 0708-156904.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0510-477728
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510-477463
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510-477708
SEKO, Magnus Krantz, tfn 0510-477696

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Skaraborgs flygflottilj, F7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupport i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 januari 2018
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan