FYSFÖRETRÄDARE vid Särskilda operationsgruppen

Om tjänsten

Beskrivning av förbandet

Särskilda operationsgruppen (SOG) är kärnförbandet inom Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Karlsborg. SOG´s främsta egenskaper är hög kvalitet, hög tillgänglighet, stor rörlighet, flexibilitet och anpassningsförmåga. Vi strävar efter enkelhet såväl i planering som i genomförande, oförutsägbarhet genom okonvetionella och flexibla metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet i genomförandet.

Vi har högkvalitativ, uppgiftsanpassad och lätt utrustning för att kunna ha stor rörlighet, såväl strategiskt som taktiskt och för att kunna lösa uppgifter som de reguljära förbanden av olika orsaker inte har möjlighet att lösa.

Särskilda operationsgruppens primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd. SOG har hög tillgänglighet med särskild uttagen personal med stor operativ erfarenhet samt med hög utbildnings och träningsnivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fysföreträdare vid Särskilda operationsgruppen (SOG) kommer du att arbeta på förbandets försvarshälsa (SFFH) samt ha ett sammanhållande ansvar för fysisk träning vid förbandet. Du stödjer förbandet i fysisk och mental träning, i samverkan med legitimerad personal vid SFFH.

 • Ansvarar för att planera och genomföra träningspass, testverksamhet samt förbandstävlingar.
 • Ansvarar för att följa upp utfallet av fysiska krav vid förbandet.
 • Stödjer fys ansvariga på lägre nivå.
 • Upprätthåller ett nationellt kontaktnät via FMIF.

Arbetstiden är till största delen förlagd dagtid måndag-fredag, men kvälls- och helgtjänst kan förekomma.

Krav:

Svensk medborgare

Utbildning inom fysisk- och mental träning

Yrkeserfarenhet som fystränare motsvarande

Körkort lägst klass *B

Meriterande: 

Utbildad elittränare, GIH eller motsvarande

Arbetslivserfarenhet från elitidrott

Utbildning i olympiska lyft

Löpteknikskola

Idrottsnutritionsutbildning

Kännedom om FM-verksamhet

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet såsom:

 • god organisations- och samarbetsförmåga
 • flexibilitet
 • stresstålighet
 • noggrannhet
 • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar

Tillträde mm 

Tillträde tidigast från 2018-08-01 eller enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

Kontakta SOG, sog@mil.se att. Fysföreträdare

Ansökan

Med ansökan skall CV, personligt brev och foto bifogas. Andra intyg/bevis motsv. som styrker erfarenheter/kompetenser som sökande vill åberopa må bifogas. Rekryteringsprocessen kommer att omfatta flertalet intervjuer, tester mm.

Sista datum för ansökan:

2018-01-25

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 december 2017
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan