Stf Sektionschef Underrättelsesektionen vid IT-försvarsförbandet

Om tjänsten


IT-Försvarsförbandet har till uppgift att skydda Försvarsmaktens infrastruktur för informations- och ledningssystem mot angrepp samt att upprätthålla hög IT-säkerhet inom myndigheten. Detta görs genom såväl förebyggande säkerhetsarbete som intrångsdetektering och bevakning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
ITF bedriver verksamhet inom området CNO (Computer Network Operations). CNO är verksamhet som utnyttjar datorer och nätverk av datorer samt dess delsystem för olika typer av aktiviteter. Syftet är att skydda och försvara egen verksamhet på informationsarenan samtidigt som en motståndares verksamhet försvåras eller förhindras. Verksamheten präglas av en hög grad av sekretess.

Vi söker nu en underrättelseofficer med ett intresse av informationsteknik och en vilja av att få tjänstgöra i försvarsmaktens tekniska framkant.
Du bör redan nu ha en grundläggande kunskap i informationssystem eller digital kommunikation men framförallt inneha ett brinnande intresse och en förmåga att ta till dig ny kunskap inom området.
Som underrättelseofficer och ställföreträdare för Underrättelsesektionen vid ITF bistår du med planering, ledning och produktion av underrättelser inom ramen för C ITF verksamhetsområden. Du utgör i din befattning gränsytan mellan underrättelsemetod och teknisk spetskompetens. Du förväntas självständigt kunna leda arbete i form av utveckling, analys och delgivning inom ramen för förbandets underrättelseprocess.

ITF verksamhetsområde är under ständig utveckling, aktörer är lättrörliga och förvarningstiden kring händelser är knapp i jämförelse med mer traditionella arenor. Med bakgrund av detta så krävs det att du kan anpassa metoder för analys och produktion för att du ska kunna verka i underrättelsecykelns alla faser under olika tidstempon.

Din personliga vidareutbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom ditt arbetsområde är både kunskapsintensivt och i ständig förändring.

Kvalifikationer
• Officer (OF-2 eller OR-7)
• Mångårig erfarenhet av underrättelse- och säkerhetstjänst inom försvarsmakten
• Underrättelseutbildning motsvarande Grunder Und (FMUndSäkC)
• God förståelse för informationsteknologi
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
• Utbildning och erfarenheter inom IT-säkerhet, datakommunikation, informations- eller ledningssystem
• Erfarenhet av stabsarbete på taktisk eller operativ nivå
• Erfarenhet av underrättelseledning
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper
Vi söker en officer som är intresserad av en tjänst med en stor grad av ansvarstagande. Du trivs bra med såväl långsiktigt arbete som att lösa uppgifter under knappa tidsförhållanden. Som ställföreträdande sektionschef förväntas du även kunna leda, motivera och utveckla dina medarbetare. Du har god förmåga att samarbeta och samverka med andra men är även bekväm med att arbeta självständigt. Du är analytisk och din förmåga till struktur och noggrannhet värderas högt. Din förmåga att ta till dig ny kunskap är mycket god och du förväntas kunna se detaljer såväl som helhet i en snabbt rörlig arena. Du har en vana att arbeta med sekretesskyddade uppgifter och har ett gott säkerhetsmedvetande. Du trivs i en utvecklande miljö där du oavsett motgång eller framgång förblir motiverad i dina uppgifter. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Placeringsort: Enköping.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Stenlund, tfn 0171-49 24 41

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren
Samtliga nås på telefonnummer: 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast den 21:e JANUARI 2018. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning – fokusera särskilt på de punkter som beskrivs i kompetenskraven. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1804” på din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 december 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan