Utbildningskoordinator (OF-2/3), Op UNIFIER, Ukraina.

Om tjänsten

Sverige överväger att fr o m 2018 delta med utbildningsstöd i den Kanadensisk-ledda militära utbildningsstödet Operation UNIFIER i Ukraina. Kanada, som funnits på plats något år, har totalt ca 200 personer i utbildningsstödet. De svarar också för infrastrukturen för Op UNIFIER. Syftet med stödet är att bistå den ukrainska försvarsmakten med utbildning och rådgivning i syfte att konsolidera de ukrainska säkerhetsstyrkornas förmåga att självständigt kunna hantera säkerheten i landet. Konflikten i östra Ukraina spänner från skyttegravskrig till moderna vapensystem och cyberkrigföring. Uppdraget är ingen insats utan skall ses som ett icke-stridande stöd med utbildning och rådgivning ingående i den kanadensisk ledda Op UNIFIER. Det svenska bidraget till UNIFIER, som kommer bestå av en permanent styrka om högst fem personer, kommer i huvudsak vara verksamt i västra delarna av Ukraina vid International Peacekeeping and Security Centre i Starychi. Därtill kan tillkomma tillfälliga behovsstyrda bidrag med instruktörer t ex vid demining centrat i Kamyanets-Podilsky och träningcentrat i Desna. 

Befattning:

- Utbildningskoordinator

Behörighetskrav:

- Yrkes- eller reservofficer nivå OF-2/3
- B-körkort 

Kravspecifikation:

Skall:

- God erfarenhet av utbildningsverksamhet.
- Erfarenhet av markoperativ verksamhet.
- Goda engelskakunskaper (önskvärt med lägst STANAG 3333) 

Meriterande:

- Erfarenhet av planering av utbildning.
- Erfarenhet som utbildningsansvarig. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- I samarbete med det kanadensiska utbildningsstödet, Op UNIFIER, identifiera behov, planera och koordinera utbildning för den ukrainska försvarsmakten.
- Vid behov kunna utgöra en länk mot HKV i Sverige och meddela utbildningsbehov och under vilken tid.

Tillträde, placering och tjänstgöringslängd:

- Utlandstjänstgöring:
Alt 1: april 2019 – april 2020
Alt 2: april – oktober 2019
Alt 3: oktober 2019 – april 2020
- Placering vid International Peacekeeping and Security Centre i Starychi, västra Ukraina.

Sista ansökningsdag:

-  Sista datum för intresseanmälan är 2018-01-28 

Villkor:

- Anställning sker inom ramen för avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands (URA).
- Ev frågor om villkoren besvaras av HKV AVD Pers Int, Cecilia Righammar, 08-788 7500.

Ev frågor om befattningen:

Besvaras av HKV AVD Pers Int, Anders Sjödin, 08-788 7500.

Övrigt:

- Tjänsten tillsätt under förutsättning att Sverige erhåller befattningarna.
- Utdrag från polisens belastningsregister ska kunna uppvisas på anmodan.
- Vi ser gärna kvinnliga sökande

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 december 2017
  • Plats: Javoriv, Ukraina,
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan