Ledningssystemofficer/OF3 till Insatsstaben

Om tjänsten


Insatsledningen i Högkvarteret har ansvar för att planera och leda insatser, såväl nationellt som internationellt. Ledningssystemavdelningen (J6) ansvarar för att Insatsledningens ledningsstödsystem vidmakthålls och utvecklas för att möta de ledningsbehov som de operativa insatserna genererar. I huvudsak omfattar arbetet att säkerställa ledningsförmåga för den egna staben och underställda förband i Sverige och utomlands. Men J6 stödjer även taktisk nivå med att planera och följa upp nationella och internationella insatser. J6 är även ansvarig för ett antal operativa lednings- och sambandsförband.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Den person vi nu söker kommer huvudsakligen att arbeta med, och ansvara för, INSS J6 planeringsuppgifter och kravställningsarbete för främst markstridskrafterna. Du kommer att ha daglig kontakt med ATS och följa upp verksamheten och behov av ledningssystem, även kopplat mot regionala staber och hemvärnsförband. Du kommer vidare att ansvara för ATCH planering av ledningsstödssystem. Du kommer även att delta i och stödja försvarsplanering. Du skall vara beredd att leda sambandsberedningar inför bl.a. nya insatser.

Vidare måste du vara beredd att stödja övriga planeringsuppgifter som åligger INSS J6 Planeringssektion såsom FM Insatsplan/Grundoperationsplan, omfallsplanering m.m.

Kvalifikationer
Du har kunskap om markstridskrafterna och deras ledningssystem samt praktisk erfarenhet inom ledningssystemområdet.

Meriterande
Vi ser gärna att du har erfarenhet av stabsarbete (högre stab eller organisationsenhetsstab).
Erfarenhet från internationell tjänstgöring är meriterande.

Personliga egenskaper
Du har hög arbetskapacitet med förmåga att samtidigt kunna leda, och/eller ingå i flera projekt/arbetsgrupper. Du behärskar svenska som modersmål och engelska flytande i tal och skrift. Du har mycket god förmåga att snabbt och självständigt analysera, planera, genomföra och pedagogiskt redovisa komplexa uppgifter. Du har mycket god samarbetsförmåga, är social, engagerad, kommunikativ och flexibel samt noggrann och uthållig.
Vi förväntar oss också att ditt engagemang omfattar de övriga uppgifter som avdelningen har att lösa då alla måste bidra till dessa.

Övrigt
Tillträde: Snarast
Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet samtidigt som vi eftersträvar en jämnare könsfördelning. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Då huvuddelen av officerarna som tjänstgör i HKV är män ser vi gärna att kvinnor söker.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till Chefen för Ledningssystemavdelningen, HKV INSS J6, Henrik Sjövall tfn 08-788 7671 eller sektionschefen Andreas Holmberg, tfn 08-788 82 23.

Fackliga kontaktpersoner vid HKV
SACO Camilla Robertsson
SEKO Hans Monthan
TCO/Försvarsförbundet Pia Almström
Officersförbundet Arne Nilsson
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 19 mars 2018. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för befattningen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 februari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan