Radarsoldat - Början på ditt äventyr!

Om tjänsten

Radarsoldat - Början på ditt äventyr!

Brinner du för teknik och vill ha hela Sverige som din arbetsplats? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga på både kort och lång sikt? Då har vi en plats för dig! Genom att arbeta med sensorkedjan – där bl.a. arbete på hög höjd, radarsystem och elarbeten– påverkar du dagligen landets beredskap och vårt luftförsvar.

Följ oss på Instagram: @radar_och_radiokompani

Sökande enhet:

Rörligt Radar- och radiokompani är en del av 161. Strilbataljonen. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av befintlig infrastruktur för flygradio och radar med transportabla och rörliga system. På kompaniet läggs stor vikt vid personlig utveckling och vi har ett coachande förhållningssätt för att du som soldat om du vill ska kunna söka till officer eller specialistofficer i framtiden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som soldat blir du grundutbildad inom radarteknik, höghöjdsarbete, tunga fordon och elverk. Det är inom dessa områden du löser din huvuduppgift. På plutonen finns befattningar som stridssjukvårdare, kulspruteskytt och fordonsförare. Med tiden utvecklar du dina kompetensområden med bl.a. fler fordonstyper, fler master, fler vapentyper och sprängtjänst. Den dagliga verksamheten bedrivs i huvudsak i Uppsala, men du verkar även på fältet från södraste Skåne till nordligaste Lappland på en förberedd- eller oförberedd upprättandeplats. Arbetsmiljön och arbetsuppgifterna är varierande - allt ifrån höghöjdsarbeten till vård och felsökning på fordon och elverk. Uppgifterna kräver både en god fysik, en vilja att lära sig nya saker och en positiv människosyn.

Kvalifikationer:

Genomförd GMU med bedömningen godkänd och lämplig alt värnplikt med betygen J-5-5 Godkänd FMFYSS grundkrav samt multitest 175p och fälttest 13.30 min I anställningen ingår att arbeta i torn och master samt framförande av tung lastbil varför en inledande läkarundersökning kan komma att genomföras innan anställning.

Meriterande:

Erfarenhet av att som soldat verkat på ledningsförband. Erfarenhet av arbete i grupp. Körkort B. Körkort CE eller militärt förarbevis.

Personliga egenskaper:

Vi söker personer som kan stärka vårt engagerade team. Vi söker individer som har en positiv människosyn, ser möjligheter och vill utveckla din funktion mot ett gemensamt mål. Du delar gärna dina erfarenheter i beslutsprocessen och står bakom fattade beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga, och är beredd att vidarutveckla dig inom tjänstens kompetensområden. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Plutonchef Gustaf Jonsson, gustaf.2.jonsson@mil.se 072-1741674

Fackliga representanter: OFR/O Ärna Peter Oscarsson peter.oscarsson@mil.se

Övrigt:

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast efter överenskommelse

Befattningsnivå: OR4/5


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 februari 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan