Underrättelsebefäl sökes till 32. Underrättelsebataljon, K3

Om tjänsten

Om tjänsten
HUMINT-inriktning (Human Intelligence) inom underrättelsetjänst handlar i huvudsak om att skapa och vidmakthålla goda relationer med andra människor för att få access till särskilt efterfrågad information som kan bearbetas till underrättelser.
En vanligt förekommande arbetsuppgift är att samverka med människor i något av Försvarsmaktens insatsområden, vilket innefattar såväl låg- som högriskmiljöer. Du kommer att planera inhämtning av särskilt efterfrågad information, bearbeta informationen till underrättelser och sedan delge underrättelser till chefer på olika nivåer samt samverka med människor inom ramen för Försvarsmaktens insatser. Du deltar även i det interna stabsarbetet med IT- och säkerhetstjänst och kommer leda eller delta i metod- och verksamhetsutvecklingsarbetet som kontinuerligt bedrivs på enheten.Som underrättelsebefäl har du förmåga att hantera stora informationsmängder och klarar av en hög arbetsbelastning under vissa perioder. Du är strukturerad och kan se hur fenomen relaterar till ett större sammanhang. Du samarbetar med andra och förmår att leverera rätt information till rätt person i rätt tid. Tjänsten innebär både enskilt arbete och arbete i grupp.

Typ av anställning
Anställd officer fortsätter sin nuvarande anställning inom Försvarsmakten med ny arbetsort Karlsborg. Är du idag civil erbjuds du inledningsvis en tidsbegränsad anställning på fyra år men med möjlighet till förlängning. Sex månaders provanställning tillämpas om du inte arbetar i Försvarsmakten idag.

Krav för anställning
Svenskt medborgarskap
Godkänd säkerhetsprövning
Värnplikt eller GMU med godkända betyg
Gymnasieexamen
Körkort behörighet B

Meriterande kvalifikationer
Officersexamen eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
Tidigare utbildning och tjänstgöring inom ”militär aktiv HUMINT” (eller motsvarande inom annan myndighet)
Erfarenhet av underrättelse-/säkerhetsarbete
Utbildning i underrättelsetjänst
Utlandstjänstgöring i stabsbefattning
Arbete med IT-baserade analysprogram
Arbete med ledningssystem
Erfarenhet av att leda utvecklingsarbeten inom analys/bearbetning
Relevanta akademiska meriter (ex. beteendevetenskap, IT)
Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Språk utöver svenska och engelska

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Uttagningsprocess
Går du vidare i rekryteringsprocessen kommer du att bli kallad till tester och intervjuer under våren 2018. För att kunna anställas behöver du ha genomfört dessa tester med godkänt resultat.

Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde i augusti 2018

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2018-02-04

Din ansökan ska innehålla
- Personligt brev inkl. formell ansökan till tjänsten och en levnadsbeskrivning
- CV inklusive referenter
- Foto (För att underlätta hanteringen av sökande önskar förbandet att ansiktsbild bifogas ansökan)

Vid frågor eller för mer information
k3-s2x-32undbat@mil.se

Fackliga representanter
ATO K3 (ATO-k3@mil.se)
Växelnr: 0505-451000

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 januari 2018
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan