Skyddspersonal sökes till 32. Underrättelsebataljon, K3

Om tjänsten

Om tjänsten
HUMINT-inriktning (Human Intelligence) inom underrättelsetjänst handlar i huvudsak om att skapa och vidmakthålla goda relationer med andra människor för att få access till särskilt efterfrågad information som kan bearbetas till underrättelser.

Skyddspersonalen stödjer förbandet under operationer med exempelvis rekognosering, operationsplanering, spaning, sjukvård samt övervakning. Utöver insatsspecifika uppgifter har varje befattning även ansvar för exempelvis fordons- och samband/IT-tjänst. Tjänsten innebär såväl enskilt arbete som arbete i grupp.

Skyddspersonalens arbete är komplext och krävande på olika sätt. Psykisk och fysisk uthållighet är därför viktigt, men gott omdöme, god social förmåga, personlig mognad och stresstålighet är också av stor betydelse. Vidare värdesätts samarbetsförmåga, flexibilitet och att du är prestigelös. Stämmer ovanstående in på dig ser vi fram emot att läsa din ansökan!

Typ av anställning
Tjänster vid förbandet finns i nivåerna OR 2-5. Du erbjuds inledningsvis ett visstidskontrakt på fyra år med möjlighet till förlängning. Sex månaders provanställning tillämpas om du inte arbetar i Försvarsmakten idag.

Krav för anställning
Svenskt medborgarskap
Godkänd säkerhetsprövning
Värnplikt eller GMU med godkända betyg
Gymnasieexamen
Körkort behörighet B

Meriterande kvalifikationer
Utlandstjänstgöring
Erfarenhet från underrättelse-/säkerhetsarbete
Skyddsförarutbildning
Tjänstgjort i liknande tjänst och/eller vid något av FM spaningsförband
Utbildning på vanligt förekommande understödsvapen i FM
Erfarenhet inom sjukvårdstjänst
Kompetens inom samband/IT
Språk (utöver svenska och engelska)

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Uttagningsprocess
Går du vidare i rekryteringsprocessen kommer du att bli kallad till tester och intervjuer under våren 2018. För att kunna anställas behöver du ha genomfört dessa tester med godkänt resultat.

Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas

Arbetsort Karlsborg

Tillträde: augusti 2018

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2018-02-04

Din ansökan ska innehålla
- Personligt brev inkl. formell ansökan till tjänsten och en levnadsbeskrivning.
- CV inklusive referenter
- Foto (För att underlätta hanteringen av sökande, önskar förbandet att ansiktsbild bifogas ansökan)

Vid frågor eller för mer information
k3-s2x-32undbat@mil.se

Fackliga representanter
ATO K3 (ATO-k3@mil.se)
Växelnr: 0505-451000


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 januari 2018
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan