Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker Bearbetningsledare

Om tjänsten

Sökande enhet
Underrättelsekontoret/Asien- Afrika- och mellanöstern-avdelningen/Terrorismsektionen


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som bearbetningsledare är ditt uppdrag att stödja underrättelseanalytiker. Du ska leda och prioritera det dagliga arbetet avseende bearbetning. I nära samarbete med Underrättelseledare deltar du i och
leder planerings- och produktionsmöten. Du kommer hantera och strukturera stora mängder information i databaser och delta aktivt i metod- och utvecklingsarbete på det aktuella verksamhetsområdet.

Kvalifikationer 

 • Eftergymnasial utbildning
 • Dokumenterad erfarenhet av arbetsledning
 • Yrkeslivserfarenhet av företrädesvis informationshantering och strukturering i IT-verktyg
 • God vana av att arbeta i och driva utveckling av databaser
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
 • Lägst B-Körkort 


Meriterande

Tidigare dokumenterad erfarenhet av arbete med underrättelse- och säkerhetstjänst vid Försvarsmakten, Försvarsunderrättelsemyndighet
eller brottsbekämpande myndighet. Yrkes/Reserv- eller Specialistofficer.

Erfarenhet av att hantera sekretessbelagd information. Övriga språkkunskaper. Internationell tjänstgöring.


Personliga egenskaper

Du är van vid att självständigt driva och leda utvecklings- och förändringsarbeten. Du trivs i en verksamhet med högt tempo där det gäller att
använda resurserna på bästa och mest effektiva sättet. Du tar ofta initiativet samtidigt som du är lugn, tålmodig och noggrann. Du arbetar gärna med
andra och ser dig själv som en målmedveten lagspelare. Du är engagerad och lösningsorienterad, men också lyhörd och prestigelös.

Att du har integritet och förstår innebörden av tystnadsplikt och informationsskydd ser vi som självklart.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och personliga förutsättningar.


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Chefen för Afrika och Asienavdelningen, Stefan Vestergren 08-788 83 24 eller sektionschef på tel. 08-788 89 34

Fackliga representanter
SACO/Försvar Anders Markow, TCO/Försvarsförbundet Katarina Kruse samt för OFR/O Roger Eriksson. Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning men med 6 månaders provanställning. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Tillträde snarast eller
enligt överenskommelse. Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning.


Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2018-01-28. Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev med motiv till varför du är lämpad för denna befattning.

  

 Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 december 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan