Militära underrättelse- och säkerthetstjänsten (MUST) söker en Stabsofficer till den Operativa sektionen

Om tjänsten

Sökande enhet
Operativa sektionen på Underrättelsekontoret


Arbetsuppgifter

Delta i försvarsplaneringsverksamhet till stöd för beslutsfattande chefer på militärstrategisk ledningsnivå.  


Kvalifikationer

 • Tjänstgör för närvarande i Högkvarteret.


Meriterande kvalifikationer

 • Genomfört FHS Högre officersprogram: HOP12 eller HSU.

 • Erfarenhet från underrättelse- eller säkerhetstjänst i Högkvarteret.  

 • Goda språkkunskaper i engelska.

 • Erfarenhet av FM ISUS.

 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring.  Personliga egenskaper

God förmåga att behålla fokus och noggrannhet även under tidspress. Du är flexibel med god förmåga att arbeta självständigt, men också utåtriktad och har
förmåga att etablera och upprätthålla goda relationer. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och personliga förutsättningar. 


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Befattningen är öppen för OF4


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

C Op sektionen, Claes Naréus, 08-788 7500


Fackliga representanter

SACO/Försvar: Anders Markow, för OFR/O:Roger Ericsson och för OFR/S: Katarina Kruse, samtliga nås via växeln HKV 08-788 75 00


Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2018-01-22. Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev med motiv till varför du är lämpad för denna befattning.

 

       

 Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 december 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan