Chef Försörjningsavdelningen

Om tjänsten

FÖRSVARSMAKTEN 

söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens logistikkontor (FM LogK) inom Försvarsmaktens Logistik (FMLOG) med placering i Boden.  

Försörjningsavdelningen inom FM LogK har som uppgift att samordna och utveckla funktionen förnödenhetsförsörjning. I detta ingår bland annat att stödja Försvarsmaktens högkvarter, FMLOG stab samt producerande enheter med beredning av ärenden och kompetensstöd.  

Vi söker nu en: Avdelningschef 

Chef Försörjningsavdelningen 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Du har ansvaret för och leder personalen och verksamheten inom avdelningen, som består av ca 40 personer inom fyra sektioner. Du ansvarar för utveckla verksamheten och arbetssätt samt ingår i enhetens ledningsgrupp. Du kommer även att leda och delta i utvecklingsprojekt, handlägga utvecklingsärenden samt i olika frågor och ärenden stödja FM Högkvarter, FMLOG ledning och enheter. 

Kvalifikationer 

Du har minst treårig akademisk examen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt inom; ledarskap, verksamhetsutveckling, logistik, projektledning, kvalitetsutveckling, stabsarbete. Du har minst fem års chefs- och ledarskapserfarenhet och erfarenhet av att leda andra chefer samt erfarenhet av ledning på operativ nivå. Du har även stor erfarenhet av förändringsledning, verksamhets- och organisationsutveckling samt leda och genomföra projekt.  

Har B-körkort och god datakunskap (officepaketet). 

Som person har Du ett tydligt ledarskap, mycket god samarbetsförmåga samtidigt som Du kan arbeta självständigt. Du är drivande, har mycket god analytisk förmåga och väl utvecklad förmåga att samordna, se sammanhang och har ett helhetstänk. Utöver detta är Du duktig på att uttrycka dig i tal och skrift samt har god pedagogisk förmåga och är kommunikativ. Tempot är ofta högt vilket ställer krav på att Du kan prioritera och arbeta strukturerat.Du arbetar även systematiskt för att ta till vara på och utveckla medarbetarnas kompetens, delaktighet och medarbetaransvar. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

 Meriterande är om Du har kunskap om Försvarsmaktens och specifikt FMLOG försörjningsverksamhet och organisation samt har erfarenhet av SAP (FM PRIO-system). 

 Tillträde m.m. 

Anställningen utgör en tillsvidaretjänst där 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.  

Placeringsort Boden.  

Arbetet medför resor. 

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras och att delta i utbildning och övning. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. 

Upplysningar 

För frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen; kontakta Chef för Försvarsmaktens Logistikkontor, Thomas Svensson,070-305 75 43

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-26

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. 

 Mer information om villkoren att arbeta inom Försvarsmakten lämnas vid anställningsintervju. Besök även gärna vår hemsida: www.forsvarsmakten.se

Fackliga företrädare:  

SACO Tomas Skarpsvärd, 070-320 66 56 

SEKO Nils-Göran Lidén, 070-533 52 44 

Officersförbundet Bengt Lindbäck, 070-371 67 67 

Försvarsförbundet Anders Karlsson, 070-887 01 19 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 december 2017
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-12-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan