C J4 Logistikavdelningen vid Militärregion Mitt

Om tjänsten

Vill du arbeta med logistik och bidra till ökad totalförsvarseffekt? Sök tjänsten som chef för logistikavdelningen.

Militärregion Mitt (MR M) med den regionala staben utgör det territoriella ansvaret för de sju länen, Dalarna, Gotland, Gävleborg, Stockholm, Södermanland, Uppsala och Västmanland. Det territoriella ansvaret omfattar markmiljön i de nämnda länen avseende bl.a. insatsverksamhet, underrättelse- och säkerhetstjänst, samverkan med civila myndigheter och samhällsaktörer och med detta en delaktighet avseende totalförsvarsförmågan inom regionen.

Arbetsuppgifter
I din roll som chef för logistikavdelningen ansvarar du för ledning, planering och uppföljning av logistik och transportfunktionen inom regionen. Inriktning av funktionen sker på uppdrag av stabschefen. Du leder de medarbetare som verkar i funktionerna teknisk tjänst, försörjning, transporttjänst och försvarsmedicin. Du är delaktig i stabens försvarsplanering och totalförsvarsplanering. Tjänsten innebär att leda och delta i arbetsgrupper som tar fram beslutsunderlag för C MR M. Chefen för logistikavdelningen har ett arbetsgivar- och personalansvar.

Kvalifikationer
- Yrkesofficer OF-3 med genomförd stabsutbildning.
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
- Tidigare tjänstgöring i nationell chefsbefattning.
- B-körkort.

Meriterande
- Erfarenhet från stabsarbete på regional eller central nivå.
- Erfarenhet inom logistikområdet.
- Erfarenhet av logistikhantering i stödsystem PRIO.
- God förståelse för insatsverksamhet i markmiljön.
- Kunskap om operativ- och taktisk planering (planeringsmetoder).
- God fysisk status.

Personliga egenskaper
Du är van vid och trivs med att leda människor mot uppsatta mål. Du gillar utmaningar, är engagerad och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du tycker om att ta ansvar. Vi förväntar oss hög personlig integritet och förmåga att skapa goda relationer där förtroende och tillit är ledorden.

Övrigt
Tillträde av tjänsten efter överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på MR M i Kungsängen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till stabschef Övlt Christian Andersson, nås via växeln: 08-584 540 00 .

Fackliga representanter
OF Livgardet Stefan Morin
SEKO Thomas Klasson
SACO Catarina Malmrot
OFR/S Madeleine Daleo samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-01. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför du passar för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 juli 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan