Utvecklingsofficer OR8 vid Funktionsutvecklingsenheten vid FMTS

Om tjänsten

Funktionsutvecklingsenheten, FunkE, vid FMTS verkar för en sammanhållen och rätt dimensionerad funktionskedja avseende teknisk tjänst i Försvarsmakten under fred, kris och krig. Uppgiften förutsätter samverkan med aktörer både inom och utom Försvarsmakten.  

Arbetsuppgifter Huvudsakliga arbetsuppgifterna är att enskilt och i arbetsgrupper utarbeta underlag till långsiktiga målsättningsdokument och planer. Det innebär omfattande samarbete inom FunkE och FMTS, liksom andra strids- och funktionsskolor i Försvarsmakten. Arbetsområde spänner över utveckling av materielsystem, organisation/personal, utarbetandet av publikationer och stödsystem. Du kommer att arbeta med såväl gemensamma som specifika verksamheter inom ledningssystemområdet omfattande samtliga stridskrafter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska såväl som på engelska.

 Kvalifikationer

 • Officer (OR8)
 • Mångårig erfarenhet av teknisk tjänst inom ledningssystemområdet

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av utvecklingsarbete
 • Erfarenhet av verksamhet på HKV
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet

Personliga egenskaper Som person ser vi att du är initiativrik, social och har stort ansvarskännande. Ditt medarbetarskap bidrar till ett öppet och tillåtande arbetsklimat genom ditt samarbete med kollegor och andra. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Du har en god vilja att stödja andra och dela med dig av egna kunskaper och erfarenheter men har likväl ett stort fokus på egna leveranser. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt Detta är en specialistofficersbefattning (OR8). Tillträde enligt överenskommelse. Detta är en tillsvidareanställning. Befattningen innebär placering på Försvarsmaktens Tekniska Skola i Halmstad.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för Ledningssystemavdelningen vid FunkE, Kenneth Marbäcken 070-5917861.

Fackliga representanter

HSOF: Marie Meigård, 035-266 2000

OFR/S: Roland Kramer, 035-266 2000

SACO: Nermina Dzanic, 035-266 2000

SEKO: Jörgen Stehn, 035-266 2000

 Välkommen med din ansökan senast 2017-02-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 januari 2018
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan