Sektionschef system- och simulatorsektion (Sysim) vid Stridslednings- och luftbevakningsskolan (StrilS)

Om tjänsten

Sektionschef system- och simulatorsektion (Sysim) vid Stridslednings- och luftbevakningsskolan (StrilS)

System- och simulatorsektion (Sysim)

System- och simulatorsektionen består av tre medarbetare samt den chef som vi nu söker. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att säkerställa skolans och utbildningarnas behov av simuleringar och övningar i stridsledningscentraler och simulatorer. Sektionen ska vidare tillse att driftsåtgärder synkroniseras med utbildningar och övningar i anläggningarna samt representera användarperspektivet vid systemutveckling av skolans simulatorer. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef för System- och simulatorsektionen leder du sektionens personal mot uppställda mål och uppgifter. Detta innebär t.ex. att vara sammanhållande för verksamheten i anläggningarna samt att bevaka användarperspektivet vid systemutveckling av simulatorerna. Arbetet innebär planering för användningen av anläggningarna samt ansvar för samordningen av olika utbildningars behov relaterat övriga intressenter. Arbetet innebär även att planera för kontinuerliga underhållsåtgärder under pågående produktion. Som chef för System- och simulatorsektionen ingår det även att representera i olika utvecklings- och samordningsforum kopplat till anläggningarna.

Kvalifikationer

· Eftergymnasial utbildning inom teknik eller jämförbar utbildning/ erfarenhet

· Erfarenhet av arbete i arbetsledande position

· Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete

· Goda kunskaper inom Officepaketet

· God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift 

· Goda kunskaper i svenska och engelska

· B-körkort fordras

Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du ska vara lyhörd, och vara bra på att bygga förtroendefulla relationer såväl internt inom förbandet som externt mot t.ex. FMV och industrin. Du är resultatinriktad, ansvarstagande och noggrann. Du skall utöver detta ha lätt för att kommunicera och vara trygg i ditt ledarskap. Du bör även ha en hög egen drivkraft samt flexibilitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer

· Erfarenhet av arbete med stridsledning och/eller luftbevakning

· Erfarenhet av utveckling av tekniska system utanför eller inom Försvarsmakten

· Erfarenhet av Försvarmaktens utbildningsverksamhet

Övrigt

Befattningen är civil men om kompetenskraven för officer uppfylls finns möjlighet att återanställas som officer.

Placering

Stridslednings- och luftbevakningsskolan i Uppsala.

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Fackliga företrädare 

OFR/O ÄRNA Peter Oscarson 018-19 63 68

OFR/S Per Gustavsson 070-243 60 88

SEKO Mari-Ann Larsson 018-19 67 76

SACO Borka Medjed Hedlund 018-19 98 16

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av:

Övlt Hans Tibell, C StrilS 018-19 69 70

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2018-01-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 december 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan