Verksamhetsutvecklare

Om tjänsten

Vill du vara med och utveckla Försvarsmakten? Dokumenthanteringsenheten söker verksamhetsutvecklare. Planeringsavdelningen inom Dokumenthanteringsenheten (DokhE) är en del av FMLOG. Totalt har DokhE verksamhet vid ca 20 orter och består av drygt 100 anställda. Vi hanterar stora mängder information av värde för verksamheten, allmänheten, historieintresserade, forskare, journalister med flera. Inom Försvarsmakten och DokhE pågår ett stort utvecklingsarbete inom dokumenthantering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med ytterligare verksamhetsutvecklare på planeringsavdelningen inom Dokumenthanteringsenheten. I arbetet ingår bl.a. att: Leda och samordna pågående utvecklingsarbeten Medverka i strategiska utredningar Delta i planeringen och utvecklingen av enhetens arbete Aktuella arbetsområden kan t.ex. vara elektronisk dokumenthantering, bevarande- och gallringsutredningar, utbildningar, klassificeringsstruktur och utredningar om regelverket. Som verksamhetsutvecklare kommer du framförallt planera, leda och samordna utredningsarbetet, men i viss mån även delta i genomförandet.

Kvalifikationer
· Relevant högskoleutbildning t ex arkivvetenskap eller annan likvärdig utbildning.
· Goda kunskaper om digital dokument- och informationshantering.
· En väl utvecklad kommunikativ förmåga samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
· B-körkort erfordras.

Meriterande
· Erfarenhet av arbete som it-arkivarie eller motsvarande.
· God kännedom om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
· Projektledarkompetens
· Kunskaper om arkivrelaterade standarder (OAIS, metadatastandarder, filformatstandarder, osv).
· Kunskaper om regelverk inom arkivområdet.

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss tror vi att du är självgående, strukturerad, lösningsorienterad med förmåga att se helhetsperspektiv samt att du har lätt för att knyta kontakter. Vi tror också att du kan arbeta ensam likväl som i grupper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidare anställning. Tillträde enligt överenskommelse. Resor i tjänsten kan förekomma. Arbetsort: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Kennet Ölund, mobil: 070 – 836 16 97. Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av HR-specialist Louise Miliotis tfn 070-836 16 37. 

Fackliga företrädare
SACO: Camilla Robertsson, 070 – 553 70 39
SEKO: Jörgen Steen, 070 – 677 99 21
OFR-S: Robert Oidermaa, 072 – 174 39 54

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 december 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan