Operativt tekniskt kompani söker ställföreträdande plutonchef i Halmstad OR6-7

Om tjänsten

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer vara stf plutonchef för en lätt teknisk pluton som för närvarande utgör kärnan i det tekniska kompaniet. Plutonen genomför förebyggande- och avhjälpande underhåll i Halmstad garnison med omnejd. Som stf plutonchef är du med och leder verksamheten för ca 30 hel- och deltidsbefattningar när plutonen är fullt uppfylld. Du kommer att vara med och leda plutonens uppbyggnad och drift samt förekommande övningsverksamhet vid plutonen. Plutonen består för närvarande av en Ledningsgrupp, Hjulfordonsrepgrupp, Specialrepgrupp, Reservmaterielgrupp och Luftvärnsrepgrupper.

Vem är du? 

Som stf plutonchef hos oss är du en individ med stort intresse av att praktiskt leda personal i en teknisk miljö såväl i fält som i verkstad. Du är en person som har förmågan att stå upp för vår verksamhet och vara beredd att träda in i chefens ställe. Du har även ett stort intresse och förmåga för utvecklingsarbete.Att vara stf chef i vår verksamhet innebär att du måste ha gott omdöme, kunskap och en drivkraft att fatta egna beslut. Det är centralt att du agerar inom ramen för Försvarsmaktens värdegrund.

Vi lägger stor vikt vid det goda chefs- och ledarskapet och det är vår förmåga att leva upp till detta som ger oss förutsättningar att rekrytera och behålla vår personal och därmed bygga upp en verksamhet som levererar det som efterfrågas av oss. Tillsammans eftersträvar vi en jämställd arbetsplats med en mångfald hos oss som arbetar här, det är cheferna som är den främsta faktorn för att vi ska kunna leva upp till detta. Om detta är naturligt för dig och om du ser det som en möjlighet och utmaning har du rätt förutsättningar för denna tjänst.

Kvalifikationer

Erfarenhet av teknisk tjänst och/eller logistik

Teknisk officer, OR7 alt. OR6 och har erfarenhet av ett eller flera tekniska materielsystem ingående i Försvarsmaktens insatsorganisation.

Erfarenhet av de vanligast förkommande stödsystemen inom teknisk tjänst samt erfarenhet av materielhantering i PRIO.

Mycket god samarbetsförmåga.

Meriterande kvalifikationer

Militära förarbehörigheter som exempelvis tung lastbil, tungt släp m.fl. samt Teknisk kompetens inom luftvärnssystem.

Internationell erfarenhet

Personliga egenskaper

Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt

Tjänstgöringsort Halmstad

Tillträde enligt överenskommelse, om möjligt före 2018-04-01

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Befattningsnivå: OR 7

Sista ansökningsdag 2018-01-31

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kristian Magnusson, C 1. Operativa tekniska kompani, 035-266 20 00 (vxl) Armand Fajkovic, C 16. Lätta tekniska pluton, 035-266 20 00 (vxl)

Fackliga representanter vid FMTS

HSOF: Marie Meigård

OFR-S: Roland Kramer SACO: Nermina Dzanic SEKO: Jörgen Stehn Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 december 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan