Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker Förvaltningsledare

Om tjänsten

Är du intresserad av verksamhetsutveckling i nära samverkan med IT-utveckling? Vill du vara med och påverka informationshantering och beslutsunderlag om omvärldsutveckling och hot mot Sveriges säkerhet. I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi ett säkrare Sverige i en osäker värld.

Arbetsuppgifter
Som en verksamhetsnära förvaltningsledare är du väl insatt i det verksamhetsområde som ska stödjas, och är övergripande bevandrad i tillhörande systemdesign och tekniska komponenter. Du blir en viktig medarbetare i Informationshanteringskontorets Planeringsektionen och det gemensamma arbetet i att aktivt stödja MUST så att en avvägd, ändamålsenlig och säker informationshantering uppnås.

Du leder arbetet med utgångspunkt från verksamhetens behov och krav, inom ditt ansvarsområde. I detta ingår att planera för dess innehåll, genomförande och uppföljning avseende både vidmakthållande, vidare- och nyutveckling. Detta innebär att du i nära samarbete med olika verksamhetsföreträdare genomför allt från budgetering till uppföljning och analys av processer, informationsmodeller, regler, applikationer och IT-system – allt med fokus på att skapa verksamhetsnytta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har intresse av verksamhetsutveckling i nära samverkan med IT-utveckling – med verksamhetens nytta i fokus. Du gillar att utveckla kontaktnät och har förståelse för komplexa strukturer, inkluderat hur arbete inom en myndighet bedrivs. Du trivs med att ha ledartröjan på dig, gillar ansvar och är van vid att arbeta både självständigt och i grupp.

Du ska ha:

- Akademisk examen
- Mycket god förmåga att kunna utveckla och systematiskt hantera förändringsarbete
- God förmåga att på ett entusiasmerande sätt leda verksamhet
- God erfarenhet av att leda, planera och följa upp verksamhet
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska

Meriterande kvalifikationer
- Kunskap och erfarenhet av förvaltningsstyrning och portföljshantering
- Kunskap och erfarenhet om systemutveckling och informationssäkerhet
- Flerårig erfarenhet med att leda andra, i en verksamhet som är i utveckling
- Erfarenhet av modellering av verksamhetsprocesser
- Erfarenhet av systemstöd för olika former av ledningsprocesser

Personliga egenskaper
Arbetet innebär ett ansvarstagande för resultat och leverans hos olika verksamhetsföreträdare. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda Informationshanteringskontoret vid föredragningar och vid extern samverkan. Du har en helhetssyn och förmåga att kommunicera mål, aktiviteter, åtgärder för en effektiv förvaltning. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare som strävar efter samordningsvinster. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig, strukturerad och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastningen utan att bli stressad. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Detta är en oberoende befattning.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på MUST vid Högkvarteret i Stockholm.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för Planeringsektionen Urban Hamp; 08-788 96 86, urban.hamp@mil.se eller produktionsledaren Anders Markow; 08-788 75 45, anders.markow@mil.se.

Fackliga representanter
OFR/O, Roger Ericsson.
OFR/S, Katarina Kruse.
SACO/Försvar, Anders Markow.
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 december 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan