Internationell juridiskt sakkunnig Gender

Om tjänsten


Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) är ett internationellt militärt center placerat vid Livgardet/Swedint och ligger strax utanför Kungsängen. NCGM uppdrag är att utgöra expertcenter inom området för gender i militära operationer och den militära implementeringen av FN agenda för Kvinnor, Fred och Säkerhet på uppdrag av deltagande försvarsmakter. NCGM är ansvarigt center för all utbildning i Nato inom disciplinen gender.

NCGM söker nu en internationell juridiskt sakkunnig med genderexpertis till Förmågeavdelningen (CCD).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Som internationell juridiskt sakkunnig vid NCGM sammanhåller du avtalsprocesser och stödjer förhandlande parter med rådgivning.
• Bereder stabsarbeten inom gender förmåge- och konceptutveckling med fokus på konfliktrelaterat sexuellt våld.
• Integrerar genderperspektiv utifrån internationell humanitär rätt och mänskliga rättigheter i militära styrdokument samt i NCGM utbildnings- och övningsverksamhet.
• Planerar, genomför och utvärderar lektioner och föreläsningar inom expertområdet.
• Bistår NCGM årliga åtaganden under centrets styrelse samt bistår avdelningschefen i genomförandet av den dagliga verksamheten.

Kvalifikationer
• Juristexamen
• Mycket goda kunskaper, samt stilistisk förmåga, i svenska och engelska, då engelska är NCGM arbetsspråk.
• Fördjupade kunskaper inom ämnet genderperspektiv i relation till internationell humanitär rätt samt mänskliga rättigheter.
• Tidigare erfarenhet av myndighetsprocesser och militär stabs- och planeringsmetodik.
• Erfarenhet av arbete med internationella organisationer inom fredsfrämjande verksamhet (FN, NATO, EU, NORDEFCO, OSSE, AU).

Meriterande
• Erfarenhet av att etablera bilaterala avtal enligt bemyndigande, samt ge juridiska rekommendationer.
• Kunskap om genderimplementering i militära övningar och operativ verksamhet.
• Militär grundutbildning, till exempel GSU eller värnplikt.
• Utlandstjänstgöring inom FN.

Personliga egenskaper
Förmåga att kunna arbeta effektivt och noggrant under press. God samarbetsförmåga, flexibilitet och hög integritet. En förutsättning för att klara arbetsuppgifterna är att vara strukturerad, noggrann och ha gott omdöme. God analytisk förmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med omgående tillträde. Vi tillämpar provanställning.
Arbetsort: Kungsängen.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av avdelningschef Linda Johansson 070-9649579.

Fackliga representanter
OF Livgardet Kn Johan Hamlin, SEKO Thomas Klasson, SACO Catarina Malmrot, OFR/S Madeleine Daleo samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-24. Till ansökan ska CV och ansökningsbrev bifogas.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 januari 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan