IT-specialist till FMTIS

Om tjänsten


Vi behöver fler erfarna Microsoft specialister för utveckling och förvaltning av våra Internetnära miljöer, som ger våra användare mobil åtkomst till centrala tjänster från datorer, läsplattor och mobiltelefoner med den senaste tekniken. Du kommer att arbeta vid Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband med placering i Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att ansvara för teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens IT-infrastruktur. I arbetet ingår design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys, förvaltning av ingående komponenter, handläggande av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Arbetet innebär även att samverka med förband och leverantörer samt att medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.
Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer vara Windows server, AD och GPO hanteraing. Arbetet kommer att ske i tillsammans med andra erfarna specialister och särskilda fokusområden för gruppen är IT säkerhet och mobilitet.

Kvalifikationer
• Akademisk utbildning med inriktning mot systemvetenskap, datateknik eller motsvarande utbildning eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• God förmåga att formulera sig på svenska och engelska i tal och skrift
• Mycket goda kunskaper om Microsoft Windows Server och AD
• B-körkort

Meriterande
• Arbetat med Microsoft Windows plattformar på central nivå i större myndigheter eller företag
• Kunskaper om PKI
• Kunskaper om nätverk
• Kunskaper om säkerhetshärdning av IT-system
• Erfarenhet av klienthantering för datorer, läsplattor och mobiltelefoner
• Erfarenhet av arbete i större IT-projekt

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett brinnande intresse och goda kunskaper inom IT och som ständigt vill fortsätta att utvecklas inom området. Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemsökning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig för att samverka samtidigt som du har en integritet att med din kompetens säga ifrån när det behövs. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Henrik Seger 019-39 30 01. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/S Lena Boman
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 december 2017
  • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan