Larmtekniker Enköping

Om tjänsten

Försvarsmakten söker en ny larmtekniker till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssytemförband (FMTIS) med placering i Enköping.  Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av att självständigt genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar av tekniska bevakningssystem samt tillsyn och reparationer av annan ledningsteknisk materiel.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i mellansverige. Resor i tjänsten både nationellt och internationellt samt beredskap kan förekomma. Avdelningen är organiserad i Enköping med ca 30 medarbetare, varav huvuddelen är civilanställd personal. Kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning med el-/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
 • Erfarenhet av arbete med tekniska bevakningssystem (Inbrottslarm, passer- och CCTV-system)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
 • B-körkort fordras
 • God PC-vana

Som person är du öppen och social men kan även agera självständigt. Du har en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan ta eget ansvar. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet. I anställningen ingår även att genomföra arbetsuppgifter på hög höjd. Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med mekaniska samt elektromekaniska lås
 • Goda kunskaper inom säkerhetstekniska system
 • Dokumenterad säkerhetsteknikutbildning samt kunskap om exempelvis Galaxy G3/D, Larmnet 6000, S20/S25, Milestone-, Lenel-, Bosch- CCTV-system, ARX.
 • El-behörighet
 • Genomförd värnplikt eller grundläggande militär utbildning (GMU)
 • Erfarenhet av och kännedom om Försvarsmaktens utrustningar
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten eller annan statlig myndighet

På avdelningen finns många manliga medarbetare och vi arbetar för en ökad mångfald och könsfördelning, vi ser därför gärna kvinnliga sökande. Placeringsort FMTIS, GE MITT GA Tele med placering Enköping, men arbete kan även förekomma i övriga delar av landet.

Tillträde Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas. Upplysningar För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Peder Karlsson på telefonnummer 073-3641318 eller projektsamordnare Petter Borén på 0171-15 70 00 (vxl). Fackligaföreträdare SACO Pär Lohman OFR/S Clarence Arnstedt OFR/O Göran Levin SEKO Lars Lindell Samtliga nås via växeln: 0171157000

 Sista ansökningsdag 2018-01-22


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 december 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan