Resehandläggare till Transportkontoret

Om tjänsten

Transportkontorets Resesektion söker 3 resehandläggare. 

Försvarsmaktens Transportkontor
Försvarsmaktens Transportkontor ingår i FMLOG med uppgift att koordinera genomförandet av Försvarmaktens strategiska och operativa transporter av såväl personal, material som hela förband.

Transporter genomförs med flyg, sjö, lands- och järnväg såväl inom som utom riket. Inom Transportkontoret  finns en reseavdelning som stödjer Försvarsmakten med resetjänster till bland annat förband insatta utomlands. Ressektionen består  av avdelningschef och sex resehandläggare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du ska självständigt administrera och handlägga ärenden inom reseområdet enligt följande:

 • Reseplanering och bokning av inrikes och utrikes tjänsteresor
 • Gruppresor inrikes och utrikes
 • Bokning av hotell och hyrbilar inrikes och utrikes

Vi söker Dig som vill ha ett omväxlande arbete med hög grad av självständighet och ansvar innehållande såväl administrativt som praktiskt arbete. Anställningen kan komma att innebära att Du behöver åka till Mali för att avlösa Resebefälet på plats under en kortare tid

Kvalifikationer

 • Gymnasieexamen
 • Mycket goda kunskaper i Amadeus är ett krav
 • Körkort lägst klass B
 • Minst tre års erfarenhet från arbete på resebyrå eller motsvarande erfarenhet
 • God förmåga att kunna uttrycka sig på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare genomförd tjänstgöring i försvarsmaktens utlandsinsatser som resebefäl
 • Kunskaper i Linkonline och Antares
 • IATA-behörighet
 • Genomfört GMU/GSU eller värnpliktstjänsgöring

Personliga egenskaper

För att klara de påfrestningar det innebär att åka ut till ett insatsområde bör Du ha medicinska förutsättningar för utlandstjänstgöring i insatsförband samt ha goda förutsättningar att efter 6 månaders träning kunna innehålla FM Fyskrav enligt nivå A (kraven finns på Försvarsmaktens hemsida)

Som person tycker Du om att ha många olika kontakter både internt och externt. Du trivs med att arbeta självständigt men även i grupp där Du är drivande och söker lösningar på de problem som uppkommer. Du har erfarenhet av att informera samt instruera större grupper. Det är mycket viktigt att Du är noggrann och vill arbeta i en föränderlig arbetsmiljö. Du måste även vara serviceinriktad, stresstålig och flexibel.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Din ansökan med CV och personligt brev vill vi ha senast 2018-01-30.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. De 3 tjänsterna är tidsbegränsade anställningar med slutdatum 2019-01-31, 2019-05-01 och 2020-03-01. Tjänsterna är säkerhetsklassade och innan ett erbjudande kommer en registerkontroll att genomföras. 

Tjänstgöring är i Stockholm och Mali. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Johann Strick Sektions chef på TpK Res Tel: 08 514 391 40 / Mob: 0708 599 539

Fackliga representanter

OFR/O Övlt Lars Olsson FMLOG Stab Mob: 0706 850 941
OFR/S Eva-Britt Steen Mob: 076-878 29 35
SACO Bengt Rainer Mob: 070-680 03 42
SECO Hans Monthan Mob: 070-215 13 44

Samtliga kan nås via växeln på 08-514 39 000Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 januari 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan