Senior hållbarhetsstrateg med fokus hållbar utveckling och Agenda 2030 till Försvarsmaktens Högkvarter

Om tjänsten

Är du intresserad av planering och beslutsfattande på strategisk nivå? Vill du vara med och påverka hållbarhetsaspekterna inom Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens högsta ledning.

Ledningsstaben leder arbetet i Försvarsmaktens högkvarter. I uppgiften ingår att samordna arbetet i högkvarteret samt att ta fram beslutsunderlag för överbefälhavaren. Inom ledningsstaben finns bland annat funktioner för strategisk inriktning, planering och ekonomistyrning, verksamhetsutveckling och internationell samverkan.Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord. Försvarsmakten strävar efter att vara fritt från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta brett med hållbarhetsfrågor i både rådgivande, stödjande och utredande funktioner. Du kommer också att vara sammanhållande för Försvarsmaktens uppdrag inom Agenda 2030. Du deltar aktivt i utvecklingen av Försvarsmaktens hållbarhetsarbete och stödjer samtliga staber inom HKV med din kompetens. Du deltar och representerar Försvarsmakten och Sverige i de aktuella arbetsgrupperna. En stor del av arbetet som senior hållbarhetsstrateg vid hållbarhetssektionen innebär strategiska analyser för att kunna bedöma hur olika scenarier och antaganden påverkar Försvarsmaktens strategiska verksamhet. Du kommer att delansvara för produktion av hållbarhetsrapporter. I din befattning kommer du att leda komplexa projekt.

Kvalifikationer, Du har: Relevant akademisk examen och mångårig arbetslivserfarenhet med att ha arbetat med hållbarhetsfrågor på en strategisk nivå. Belagd erfarenhet av revisioner utifrån den sociala dimensionen i hållbarhetsfrågan, såsom mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och antikorruption. Erfarenhet av att arbeta med ramverk som Global Reporting Initiative (GRI), integrerad rapportering eller Global Compact.

Meriterande kvalifikationer, Erfarenhet av: Internationella konventioner, ramverk, initiativ och riktlinjer inom mänskliga rättigheter, miljö, hälsa och säkerhet. Ledningssystem, t.ex. ISO 26000, OHSAS, SA 8000, ISO 14001. Internationell arbetslivserfarenhet med fokus på hållbarhetsfrågor är extra meriterande. Arbete vid regeringskansliet eller annan myndighet, gärna kunskap om Försvarsmaktens verksamhet. Att leda och utvärdera komplexa projekt samt arbeta i processer.

Personliga egenskaper: Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska planering. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda sektionen vid föredragningar i såväl försvarsmaktsledningen som vid regeringskansliet. Du har en god förmåga att kunna utveckla verksamheten genom ett stort engagemang, driv och prestigelöshet. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och är tydlig i tal och skrift på både svenska och engelska. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt: Befattningen är en CF4. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringen är tillsvidare med provanställning om 6 månader. Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Förfrågningar om befattningen kan ställas till chef för Hållbarhetssektionen Naznoush Habashian, 08-788 85 85.

Fackliga representanter: OFR/O HKV Arne Nilsson, OFR/S HKV Pia Almström, SACO HKV Camilla Robertsson, SEKO Försvar HKV Hans Monthan, Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan: Välkommen med din ansökan senast 2018-01-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Din ansökan gör du i Reach Mee på www.forsvarsmakten.se/Jobba/Lediga-jobb/. Och vänta inte – vi tar emot och utvärderar ansökningar löpande!

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövningen med registerkontroll kommer att genomföras före anställningen enligt 19§ i säkerhetskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt skyldighet att tjänstgöra i krigsbefattning. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 januari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan