Information Management Officer till Högkvartertet

Om tjänsten


Chefen för Försvarsmaktens insatsledning (C INSATS) ansvarar, på operativ ledningsnivå, för planering och genomförande av Försvarsmaktens nationella och internationella operationer. Till stöd för operativ genomförandeledning finns insatsstabens (INSS) avdelning J3.

INSS J3 består av drygt 30 medarbetare med en blandning av officerare och civilanställda varav cirka en tredjedel är kvinnor. Avdelningen är uppdelad i fyra sektioner varav genomförandesektionen (JOC) ansvarar för C INSATS lednings-central.

Vi söker nu en Information Management Officer (IMO) för vikariat under ett år.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Följa upp och ansvara för IT-säkerhet i operativ ledningscentral.
Anpassa och utveckla ledningsstödsystem för pågående verksamhet.
Löpande administrera ledningsstödssystem.
Löpande utbilda och stödja användare.
Delta i arbetsgrupper avseende förvaltning, informationsledning samt utveckling.

Kvalifikationer
Relevant eftergymnasial utbildning.
Utbildning i Microsoft Sharepoint.
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
God förmåga att hantera Microsoft Office applikationer.

Meriterande
Erfarenhet av informationshantering och Microsoft Sharepoint.
IT-säkerhetsutbildning.
Erfarenhet av att tjänstgöra i en politiskt styrd organisation.
Tjänstgöring i FM.
B-körkort.

Personliga egenskaper
Då INSS J3 har en central roll för ledning och uppföljning av Försvarsmaktens operationer är integritet, säkerhetsmedvetande och noggrannhet mycket viktigt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom att hantera stress, samarbetsförmåga och att arbeta strukturerat.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat med placering vid Högkvarteret Insatsstaben J3 i Stockholm.
Vikariatet gäller till och med 2019-04-01.
Tillträde: snarast.
Arbetsort: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Chef genomförandesektionen Miguel Riera på telefonnummer: 08-514 393 54 alt. Thomas Höglund på telefonnummer: 08-514 393 54.

Fackliga kontaktpersoner
Camilla Robertsson SACO
Pia Almström  OFRS
Arne Nilsson OFRO
Hans Monthan SEKO
Nås via FM HKV växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-24. DIn ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 januari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan