Ekonomichef till Försvarsmaktens Underrättelse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten


Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för chefen FMUndSäkC och centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamheten enligt styrningar från Högkvarteret. Förutom stödfunktioner som HR-, Säk-, Ek-, IT-, Komm-, Prod- och Logistikfunktioner finns även vaktmästar- och sekreterarstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som Ekonomichef kommer du att ansvara för ekonomistyrning och ekonomiadministration samt att ta fram underlag för planering och genomförande av verksamhet vid centrumet. Du kommer att ansvara för att utarbeta order och direktiv gällande ekonomi på uppdrag av Högkvarteret och stabschefen. Du kommer dessutom att delta i och/eller leda arbetsgrupper syftande till att ta fram beslutsunderlag för förbandschefen. Dessutom ansvarar du för leda förbandets processer i ekonomi samt i övrigt förekommande ärenden inom ramen för förbandets ekonomiska arbete.  

Kvalifikationer
Du har akademisk utbildning i ekonomi, gärna med företagsekonomi som huvudämne där redovisning ingår eller motsvarande. Du har därtill goda kunskaper om- och erfarenhet av statlig ekonomistyrning, exempelvis som ekonomichef eller biträdande ekonomichef på statlig myndighet. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i programmet excel.

Meriterande
Erfarenhet av att arbeta med ekonomiadministration i affärssystem, exempelvis SAP som är grunden till Försvarsmaktens system PRIO.

Personliga egenskaper
Du är målinriktad, tar ansvar och har hög integritet. Du levererar resultat med god precision även under tidspressade förhållanden. Du har förmåga att snabbt identifiera väsentligheter men kan också urskilja detaljer för att kunna sätta dessa i ett större perspektiv. Du är lyhörd inför verksamhetens behov och har en god erfarenhet av att skapa struktur och ordning, samt leda kollegor framgångsrikt under förändringsarbete.

Du fungerar väl i grupp och är bra på att bygga förtroendefulla relationer. Du har även kapacitet att med tydlighet och god kommunikativ förmåga utöva funktionsledning av förbandets ekonomi. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare.
Arbetsort: Uppsala.
Beräknat startdatum/tillträde:snarast.
Befattningsnivå: Civil.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Stabschef Daniel Perry, 018-19 65 01 eller HR-chef Jeanette Borén, 018-19 65 03.

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Per Gustafson, tel 018-19 67 81
SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 67 76

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 januari 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FM Underrättelse- och säkerhetscentrum Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan