Hållbarhetssektionen på Försvarsmaktens Högkvarter söker en ställföreträdande sektionschef med fokus hållbar utveckling och utvecklande ledarskap!

Om tjänsten

Är du en utvecklande ledare och intresserad av beslutsfattande på strategisk nivå? Vill du vara med och leda Försvarsmaktens arbete med hållbar utveckling och påverka hållbarhetsaspekterna inom Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens högsta ledning.

Ledningsstaben leder arbetet i Försvarsmaktens högkvarter. I uppgiften ingår att samordna arbetet i högkvarteret samt att ta fram beslutsunderlag för överbefälhavaren. Inom ledningsstaben finns bland annat funktioner för strategisk inriktning, planering och ekonomistyrning, verksamhetsutveckling och internationell samverkan. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord. Försvarsmakten strävar efter att vara fritt från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Arbetsuppgifter, Du stödjer hållbarhetschefen med att leda och driva sektionens arbete på ett effektivt sätt samt att strategiskt utveckla verksamheten. Du skapar förutsättningar för samarbeten både internt och externt och har en viktig roll i att företräda verksamheten. Du medverkar till gott arbetsklimat, delaktighet och samverkan. Tillsammans med hållbarhetschefen ansvarar du för kvalitetssäkring av de leveranser som hör till sektionens verksamhetsområde och säkerställer att sektionen har den kompetens som behövs för uppdraget.

Kvalifikationer, Du har en för uppdraget relevant akademisk examen och erfarenhet av offentlig sektor. Du har mångårig erfarenhet av strategiskt miljö och hållbarhetsarbete. Du har förhandlingsvana och egen erfarenhet av internationellt arbete samt erfarenhet av verksamhet med ansvar för komplexa frågeställningar. Meriterande kvalifikationer, Erfarenhet av: Arbete som chef med personalansvar. Internationell arbetslivserfarenhet med fokus på hållbarhetsfrågor. Arbete vid regeringskansliet eller annan myndighet, gärna kunskap om Försvarsmaktens verksamhet. Att leda och utvärdera komplexa projekt samt arbeta i processer.

Personliga egenskaper, Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska planering. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda sektionen vid föredragningar i såväl försvarsmaktsledningen som vid regeringskansliet. Du är en strategisk, modig och prestigelös ledare som har god förmåga att samarbeta. Du skapar resultat genom att leda, motivera och engagera. Du tar initiativ och ansvar. Du har en god förmåga att kunna utveckla verksamheten genom ett stort engagemang och driv. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och är tydlig i tal och skrift både på svenska och engelska. Uppdraget innebär många kontaktytor och det är av stor vikt att du kan samordna olika intressen, är lyhörd och har en god samarbetsförmåga. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt, Befattningen är en CF4. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringen är tillsvidare med provanställning om 6 månader. Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Förfrågningar om befattningen kan ställas till chef för Hållbarhetssektionen Naznoush Habashian, 08-788 85 85. Fackliga representanter: OFR/O HKV Arne Nilsson, OFR/S HKV Pia Almström, SACO HKV Camilla Robertsson, SEKO Försvar HKV Hans Monthan, Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00. Sista datum för ansökan: Välkommen med din ansökan senast 2018-01-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Din ansökan gör du i Reach Mee på www.forsvarsmakten.se/Jobba/Lediga-jobb/. Och vänta inte – vi tar emot och utvärderar ansökningar löpande! Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövningen med registerkontroll kommer att genomföras före anställningen enligt 19§ i säkerhetskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt skyldighet att tjänstgöra i krigsbefattning. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 januari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan