Nätverksspecialist till systemförvaltningsenheten

Om tjänsten


Sektionen IT och Säkerhet söker nu dig som vill jobba som nätverksspecialist.

Systemförvaltningsenheten (SFE) är en intressant och dynamisk verksamhet som erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Sektionen IT och SÄK inom SFE ansvarar bland annat för Infrastruktur- och säkerhetsförvaltning för system för den centrala verksamheten. Sektionen IT&SÄK består av ett gäng kompetenta medarbetare med en stark teamkänsla. Vi behöver nu förstärka teamet med både seniora och juniora medarbetare då det är en stor efterfrågan på våra tjänster.

Vi söker Dig som trivs att jobba med andra som vill utvecklas i din roll och möta nya utmaningar med goda möjligheter till både kompetensutveckling och goda möjligheter till fysisk träning på arbetstid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Befattningen som Nätverksspecialist innebär att du kommer genomföra analyser (t ex hot-, risk och sårbarhetsanalyser, informationsklassning och säkerhetsanalyser), säkerställa att Nätverket uppfyller Försvarsmaktens olika regelverk främst inom säkerhet men också ur stabilitetsperspektiv, ta fram olika säkerhetspolicies för Nätverk och brandväggar. Du kommer att delta i både rena förvaltningsuppgifter inkl. förbättringsåtgärder och i utvecklingsprojekt kopplat till nya användarbehov eller säkerhetskrav. I rollen ingår även att lämna stöd till övriga sektioner och avdelningar i nätverks och nätverkssäkerhetsfrågor.

Kvalifikationer
Du har tidigare arbetat med nätverk i större organisationer, gärna i förvaltnings -  organisationer. 
Du är van att arbeta såväl i grupp som självständigt mot satta mål och tidplaner.
Du har erfarenhet av att företräda nätverksfrågor på olika nivåer.
Du har relevant teknisk examen eller motsvarande erfarenhet från tidigare arbetsgivare.

Meriterande
Teknisk kunskap inom nätverk och nätverkssäkerhet och IT-säkerhet i allmänhet samt brandväggar, gärna Färist.
Kunskap om och erfarenhet av stora, komplexa IT-system och dess nätverk.
Kunskap om och erfarenhet av IT-system med särskilda säkerhetskrav.
Teknisk komptens.
Projektledarerfarenheter.
Erfarenhet av att ha arbetat med systemförvaltning, gärna PM3.
Kunskaper om och erfarenheter av nätverk i olika system.
ITIL-foundation certifiering

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk, nyfiken, noggrann initiativkraftig och säkerhetsmedveten. Du behöver också vara serviceinriktad samt tycka om att arbeta i ett team. Dessutom är det viktigt att du känner ansvar och har förmåga att se helhetsbilden. För att lyckas i arbetet krävs att du har hög social kompetens så att du kan knyta kontakter både internt som externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder ett utvecklande och intressant arbete med kunniga medarbetare. Det finns stora möjligheter till fördjupning och specialisering inom verksamhetsområdet. 
Vi erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling, både inom Försvarsmakten och externt. Fysisk träning ingår under arbetstid.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Säkerhetsprövning kommer att genomföras i samband med provanställning.
Arbetsort: Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef IT och Säkerhet, Otto Beronius 072-981 74 31. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Tomas Albinsson, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Hans Luthander
SEKO Hans Monthan.
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-24.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 januari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan