PERSONALBEFÄL vid Särskilda Operationsgruppen

Om tjänsten

Beskrivning av förbandet

Särskilda operationsgruppen (SOG) är kärnförbandet inom Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Karlsborg. SOG´s främsta egenskaper är hög kvalitet, hög tillgänglighet, stor rörlighet, flexibilitet och anpassningsförmåga. Vi strävar efter enkelhet såväl i planering som i genomförande, oförutsägbarhet genom okonvetionella och flexibla metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet i genomförandet.

Vi har högkvalitativ, uppgiftsanpassad och lätt utrustning för att kunna ha stor rörlighet, såväl strategiskt som taktiskt och för att kunna lösa uppgifter som de reguljära förbanden av olika orsaker inte har möjlighet att lösa.

Särskilda operationsgruppens primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd. SOG har hög tillgänglighet med särskild uttagen personal med stor operativ erfarenhet samt med hög utbildnings och träningsnivå.

Enheten

Tjänsten är placerad på personalsektion i staben. Sektionen arbetar i hela personalförsörjningsprocessen, som en del av personalsektionen kommer du att bidra till att sektionen löser tilldelade uppgifter. Uppgifterna är varierande och omfattar även delar utanför eget fokusområde. Samverkan sker med andra delar av specialförbandssystemet, Försvarsmakten, myndigheter och civila aktörer nationellt och internationellt.


Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Personalbefälet ansvarar inför personalchefen för någon delprocess; kompetensutveckling, rekrytering eller avveckling. Skall kunna utgöra personalfunktionen vid insats internationellt såväl som nationellt.

Du skall även vara beredd att stödja chefer med personaladministration och stödja generellt personalarbete inom sektionen.

Du trivs med att arbeta självständigt och i grupp. Som person är Du positiv, utåtriktad och tycker om att ha olika kontakter både internt och externt.

Krav:

Svensk medborgare

Körkort lägst B

Officersexamen (OF, OR alt RO)

FM FysS tilläggskrav enligt nivå 3

Meriterande:

Erfarenheter inom någon/några av följande område;

 • stabstjänst
 • personalarbete

Genomförd internationell tjänst

Goda kunskaper i engelska (skrift/tal).

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet såsom:

 • god samarbetsförmåga
 • initiativförmåga
 • flexibilitet
 • stresstålighet
 • noggrannhet samt
 • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar

Övrigt

Rekryteringsprocessen kommer att omfatta flertalet intervjuer, tester mm. Internutbildning kommer att genomföras.

Tillträde mm

Tidsbegränsad placering tidigast från 2018-08-01 eller enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

SOG, sog@mil.se  att.Personalbefäl

Ansökan:

Med ansökan skall CV, personligt brev och foto bifogas. Andra intyg/bevis motsv. som styrker erfarenheter/kompetenser som sökande vill åberopa må bifogas.

Sista datum för ansökan:

2018-02-28

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 januari 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan