Kvartermästare till Livkompaniet, Livbataljonen (OR 6)

Om tjänsten

Livbataljonens huvuduppgifter är att försvara Sveriges stats- och försvarsmaktsledning i händelse av krig samt bedriva statsceremoniell tjänst. Läs mer om Livbataljonen här

Vi söker dig som vill ingå i försvaret av huvudstaden, arbeta centralt i Stockholm och vara Försvarsmaktens ansikte utåt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kompanikvartermästare på Livkompaniet kommer du att ingå i kompaniledningen och leda logistiktjänsten. Du kommer att arbeta med mycket varierande uppgifter inom logistiken där det vardagliga domineras av planering och beställningar kring den statsceremoniella tjänsten. För att sedan handla om att planera, leda och genomföra försörjning av ett lätt skyttekompani i bebyggelse. Du kan i vissa perioder bedriva statsceremoniell tjänst.

På Livkompaniet är kvartermästaren också ansvarig för egen infrastruktur, brandskydd och är tillika kompaniets säkman.

Du kommer att arbetsleda en stabsassistent som du även följer upp och utvecklar.

Kvalifikationer
 • OR 6
 • B körkort
 • Uppfyller FMfyss baskrav. Fälttest 12:00 samt multitest 175
Meriterande kvalifikationer
 • C körkort
 • Militärt förarbevis tung lastbil
 • Fristående kurser inom logistik
 • Logistikledning/planering i stab
 • ADR-intyg
 • Utlandstjänstgöring inom logistik
 • Erfarenhet av statsceremoniell tjänst
 
Personliga egenskaper

Du som söker uppskattar ett varierat arbete med administrativ tjänst samtidigt som du är bekväm med att skapa ett brett kontaktnätverk. För att lyckas är det viktigt att du har en förståelse för logistikens roll i både krig och fred. För att känna trygghet i arbetet och trivas är du social, effektiv, strukturerad, prestigelös och har lätt att anpassa dig till de tilldelade resurserna. I arbetsmiljön förekommer allergener från bl.a. häst och hö, det är viktigt att du inte får allergiska reaktioner med men för din arbetsförmåga.

Ansökan

Personligt brev, CV och dokumenterade utbildningar

Villkor

Anställningsform: Tillsvidare på heltid, kan komma att inledas med 6 mån provanställning
Lön: Enl ök, enl FM lönestruktur
Arbetsplats: Lidingövägen 28
Tillträde: Enl ök, önskvärt snarast

Upplysningar om tjänsten

Disponent Mj Peter Kihl, 0768-768330
Kvartermästare F.serg Linus Lantz, 0733-70 44 77

OFR/O Johan Hamlin
OFR/S Madeleine Daleo
SACO Catarina Malmrot
SEKO Försvar Tomas Klasson

Samtliga nås via FM växel, 08-584 540 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 januari 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan