Arkivarie till Försvarsmaktens Logistik

Om tjänsten


Nu söker vi en Arkivarie till Dokumenthanteringsenheten (DokhE) i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som arkivarie kommer du att arbeta med att ordna och förteckna arkiv, medverkan i utvecklingen av ny arkivredovisningsmodell och en myndighetsgemensam arkiv- och dokumenthanteringsplan. Du kommer även att hantera utlämning av allmänna handlingar från allmänheten, genomföra bevarande– och gallringsutredningar. Även utbildning och information om dokumenthantering ingår. I arbetsuppgifter ingår även att vara behjälplig vid Expeditionerna när så krävs. Du förväntas även delta i de projekt och utvecklingsarbeten som bedrivs inom DokhE samt övningsverksamhet inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer
Minst 3-års högskolestudier varav minst 60 hp i arkivvetenskap, eller motsvarande
Erfarenhet av ordnande och förtecknande av arkiv
Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet
En väl utvecklad kommunikativ förmåga samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
Du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt, har ett öga för detaljer och levererar resultat
B-körkort

Meriterande
Kunskap om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
Kompetens i hantering och arkivering av digitala handlingar
Erfarenhet av utåtriktat arbete med utbildning eller information
Erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystem och hantering av elektroniska handlingar
Systemvetenskaplig utbildning
 
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ordningssinne och är strukturerad med en positiv attityd. Du är noggrann och kan arbeta under tidspressade situationer samtidigt som du har förmåga att arbeta i grupp men även självständigt. Du har ett öppet sinnelag och gillar att utforska nya lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Resor i tjänsten kan förekomma inom Sverige.
Befattningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Stockholm.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Rekryterande Chef : Annika Swedérus 070-692 19 69

Fackliga kontaktpersoner
SACO: Åsa Danielsson Bjurensand
SEKO: Jörgen Steen
OFR-S: Conny Blomster Walter
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00  

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-29. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

DokhE i dess nuvarande form inrättades 1 juli 2015, och ingår som en del i FMLOG. Enhetens uppgift är att stödja Försvarmakten i myndighetsutövningen med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tiden. Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format och sekretessgrad längst hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt. DokhE består av en Centralregistratur, fyra Dokumenthanterings-avdelningar fördelade i landet samt Planeringsavdelning och Ledningsstöd. Totalt cirka 100 personer på 24 orter.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 januari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan