Hälsoutvecklare till Försarsmakten FMLOG

Om tjänsten

Under 2017 påbörjades en storsatsning inom hälso- och arbetsmiljöområdet på FMLOG. Vår hälsoutvecklare kommer att vara föräldraledig och vi söker därför en ersättare som vill fortsätta arbetet med att bygga upp vår friskvårdsorganisation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som Hälsoutvecklare innebär att samordna och utarbeta lämplig inriktning för vårt arbete inom hälsoarbete på organisations- och gruppnivå, fysisk prestationsförmåga, friskvård och idrott. Fokus under 2018 är att bygga upp vår friskvårdsorganisation, initiera gemensamma aktiviteter och chefsstöd samt samordna nätverk för våra friskvårdsombud. Målsättningen är att skapa förutsättningar så att FMLOG och dess medarbetare ska leva upp till krigsförbandsmålsättning och fysiska krav vid i början av 2019. I rollen ingår att ha många kontakter med olika aktörer och planera för operativt arbete såsom att sammanhålla nätverk för friskvårdsombuden, överse utbildningsbehovet för friskvårdsorganisationen och delta i Försvarsmaktens friskvårdsledarnätverk. Du rapporterar till HR-chefen och arbetar nära, förutom förbandets ledning och övriga chefer, HR-strateg, Arbetsmiljöstrateg och HR-specialist inom rehabilitering samt andra kompetenser med koppling till hälsa och arbetsmiljö som finns inom FMLOG stab.

Kvalifikationer

• Hälsopedagogisk utbildning eller motsvarande

• Du är eller har varit anställd i Försvarsmakten under den senaste 2 års perioden

• Dokumentrad flerårig erfarenhet av hälso- och friskvårdsarbete

• Vana av att arbeta strategiskt och självständigt med utvecklingsarbete

• Erfarenhet av att arbeta utifrån ett konsultativt arbetssätt

• Mycket god kommunikativ förmåga

Meriterande

• Projektledning

• Utbildningsvana

• Erfarenhet av hälsofrämjande arbete i en större organisation

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmåga att jobba i team såväl som självständigt. Du är flexibel, prestigelös och kan lösa uppkomna situationer på ett kreativt sätt. Vi ser att du har en stark motivation och drivkraft gällande hälsofrämjande arbete och en förmåga att driva arbetet framåt. Rätt person är strukturerad och trivs i en organisation under stark utveckling och förändring. Du kommer att arbeta nära och i ett tätt samarbete med HR-chefen, HR-kollegor och friskvårdsombud. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Sökande förband

Försvarsmaktens Logistik (FMLOG) finns i hela landet där Försvarsmakten har verksamhet. Staben och HR sitter i Stockholm. Resor förekommer därför i tjänsten.

Anställningsform

Befattningen är ett vikariat dock längst tom 190228 Befattningen är civil. Placering Stockholm. Tillträde snarast enligt ök.

Kontakt

Upplysningar om befattningen lämnas av HR-chef Jenny Bergström, 076 – 899 08 02 eller Hälsoutvecklare Hanna Wattwil 073-3386144 Fackliga representanter OFR/O: Lars E Olsson OFR/S: Pia Almström SACO: Bengt Rainer SEKO: Hans Monthan Samtliga nås via växeln på 08-514 39 000.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 24/1 . Din ansökan skall innehålla CV samt en motivation kring varför du är lämplig för befattningen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 januari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-01-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan