STABSLÄKARE (SMO) vid Särskilda operationsgruppen

Om tjänsten

Beskrivning av förbandet

Särskilda operationsgruppen (SOG) är kärnförbandet inom Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Karlsborg. SOG´s främsta egenskaper är hög kvalitet, hög tillgänglighet, stor rörlighet, flexibilitet och anpassningsförmåga. Vi strävar efter enkelhet såväl i planering som i genomförande, oförutsägbarhet genom okonvetionella och flexibla metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet i genomförandet. Vi har högkvalitativ, uppgiftsanpassad och lätt utrustning för att kunna ha stor rörlighet, såväl strategiskt som taktiskt och för att kunna lösa uppgifter som de reguljära förbanden av olika orsaker inte har möjlighet att lösa. Särskilda operationsgruppens primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd. SOG har hög tillgänglighet med särskild uttagen personal med stor operativ erfarenhet samt med hög utbildnings och träningsnivå.

Läs mer: Särskilda operationsgruppen 

Beskrivning av enheten

Tjänsten stabsläkare är placerad på logistiksektionen i staben. Sektionen omfattar alla i begreppet ingående delar såsom kommunikationstjänst, teknisktjänst, insatssjukvård, förnödenhetsförsörjning och infrastruktur.

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Du är medicinskt ansvarig läkare inom insatssjukvården vid förbandet. Medicinsk rådgivare till förbandschefen och övriga chefer inom förbandet. Understödjer högre chef avseende inriktning och uppföljning av sjukvårdstjänsten inom Specialförbandssystemet. I arbetsuppgifterna ingår också allmänt stabsarbete (bl.a planering, utredning, utvecklingsfrågor mm). Är ansvarig för del av sjukvårdsbudgeten.
Samverka med andra delar av specialförbandssystemet, Försvarsmakten, myndigheter (såsom bl.a socialstyrelsen och landsting) och civila aktörer nationellt och internationellt. Beredd vara medicinskt sakkunnig vid rekryteringsprocessen. Befattningen är placerad i insatsorganisationen.

Krav:

Svensk medborgare

Svensk legitimerad läkare med specialistkompetens

Officersexamen (OF alt reservofficer)

FM FysS tilläggskrav enligt nivå 3

Körkort lägst B

Meriterande:

Erfarenhet av stabsarbete och internationell tjänstgöring

God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift, på svenska och engelska

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet såsom:

 • god samarbetsförmåga
 • initiativförmåga
 • flexibilitet
 • noggrannhet
 • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar

Övrigt 

Rekryteringsprocessen kommer att omfatta flertalet intervjuer och även tester. Internutbildning kommer att genomföras.

Tillträde mm

Tidsbegränsad placering tidigast från 2018-08-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

sog@mil.se (att. Stabsläkare)

Ansökan:

Med ansökan skall CV, personligt brev, foto bifogas. Andra intyg/bevis motsv. som styrker erfarenheter/kompetenser som sökande vill åberopa må bifogas.

Sista datum för ansökan:

2018-02-28

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 januari 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan