Förbandsekonom till Skaraborgs Flygflottilj

Om tjänsten


Vi söker dig som vill ingå i vårt lag av förbandsekonomer på Ekonomisektionen. Ekonomistyrning inom Försvarsmakten är ett brett område som bjuder på varierande arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som förbandsekonom kommer du att delta i arbete med F 7 planering, styrning, uppföljning, utvärdering och rapportering av tilldelade anslag. Inom sektionen är du ansvarig för budget, prognos, uppföljning och återrapportering av personalkostnader inom driftbudget.

Kvalifikationer
Godkänd gymnasieutbildning
God datorvana samt mycket goda kunskaper i excel
God administrativ förmåga
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska
God förmåga till självständigt arbete
God flexibilitet och initiativförmåga

Meriterande
Erfarenhet av FM ekonomistyrningsmodell
Erfarenhet av att arbeta i affärssystem, företrädesvis SAP
Kunskap inom HR-området
Kunskap om förmånsbeskattning

Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande, noggrann, initiativrik, lojal och stresstålig. Vårt arbete är till stora delar datumstyrt så du behöver kunna förhålla dig till deadlines och att kunna jobba intensivt inför dessa. Du kan jobba självständigt men ändå ingå som en spelare i laget. För oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, både inom arbetsgruppen och mot våra samarbetspartners. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en civil befattning, behäftad med fysiska krav
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Arbetsort Såtenäs
Tillträde snarast efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen lämnas av ekonomichef Kristina Dellstrand, telefon 0510-47 71 28

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O Jan-Ola Malmgren, tfn 0510-47 74 72
SACO, Sara Odh, tfn 0510-47 71 60
Försvarsförbundet OFR/S, Annika Nilsson, tfn 0510-47 71 14
SEKO, Magnus Krantz, tfn 0510-47 76 96

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-11. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som förbandsekonom ingår du i A8 (ekonomisektion) som är en del i A58 (Planerings- och ekonomisektionen). A8 består av sex medarbetare som arbetsleds av ekonomichefen. I A5 ingår ytterligare sex medarbetare inklusive chefen för planerings- och ekonomisektionen som innehar arbetsgivaransvaret för hela A58. Sektionen ingår i Flottiljstaben som är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 100 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 januari 2018
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan