Biträdande säkerhetschef, LedR

Om tjänsten

J2 (säkerhetsavdelningen) ansvarar för säkerhetstjänsten inom Ledningsregementet, LedR och Enköpings Garnison. J2 fungerar som stöd till enhets- och avdelningschefer i alla typer av säkerhetsfrågor. Avdelningen hanterar frågor som rör säkerhetsskydd, informationssäkerhet, IT-säkerhet och Signalskydd.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer att direkt under avdelningschefen ansvara för att planera och genomföra internkontroller, utarbeta lokala säkerhetsbestämmelser samt genomföra säkerhetsutbildning.
I arbetsuppgifterna ingår också att stödja verksamheten med säkerhetsplanering och framtagande av säkerhetsrelaterade underlag (policys, analyser, regler mm) inom säkerhetsområdet.

 Formella krav:

 • Yrkesofficersexamen
 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhets- och registerprövning
 • Goda dokumenterade kunskaper inom säkerhets-/IT-säkerhetstjänst

 
Meriterande kvalifikationer:

 • Erfarenhet av Försvarsmaktens kommunikationssystem
 • Kunskap om säkerhetsområdet, med fördel inom Försvarsmakten
 • Tjänstgöring vid högre stab inom funktionen säkerhetstjänst
 • God skriftlig och muntlig framställningsförmåga


Personliga egenskaper:
För att trivas som biträdande säkerhetschef är det viktigt att du är kommunikativ, energisk, trivs med att skapa nya kontaker samt har god samarbetsförmåga. Du är en trygg och säkerhetsmedveten person som tycker om att lära andra. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information:
Befattningen är en militär befattning (OR 8).
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidare anställning med inledande provanställning om 6 månader.
Arbetsorten är Enköping.
Tjänstgöringsgrad: Heltid.
Beräknat tillträde: Så snart som möjligt.
Lön efter överenskommelse.

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet. Vi ser där gärna sökande som bidrar till detta.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Mj Peter Enqvist på telefon 070-22 77 982.

Fackliga representanter:
Nås via växelnummer 0171-15 70 00
ORF/O, OF Enköping – Magnus Johansson
SACO-F – Eva-Mi Einvall
SEKO-F - Lars Lindell
OFR/S – Inge Bäcklin

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2018-03-10


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 januari 2018
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-03-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan