båtchef på en Stridsbåt 90 navigerar.

Swenex är en årligen återkommande marin nationell övning där försvaret av det egna territoriet och svenska intressen står i fokus. Övningen genomförs på Ostkusten i ett område som sträcker sig från Södertörn i norr till Västervik i söder och på Gotland mellan den 14 och 23 november 2016.

Stridsbåtschef

Stridsbåtschefen leder och ansvarar för båten, besättningen, passagerare, taktiska förflyttningar och säkerheten.

ARVIDSJAUR 20110927 Jägarsoldater under övning i skogarna vid Arméns Jägarbataljon. Foto: Kim Svensson / Combat Camera

Skytte/spaningsgruppchef

Som skytte- eller spaningsgruppchef leder du en grupp stridande respektive spanande soldater som självständigt löser uppdrag i fältet.

Gruppering av radarvagn.

Artilleriradargruppchef

Din huvuduppgift som specialistofficer inom artilleri är att ta ut koordinaterna för var målet befinner sig för att vidarebefordra dessa till...

Lediga jobb

Här listar vi alla jobb som du kan söka till just nu.

Vintersol 2016 fortsätter. Efter lördagens inledande anfall upp mot Brännberg och Åkerholmen vände övningsspelet och på söndagförmiddagen var det dags för 42:a mekaniserade bataljonen ur Skaraborgs regemente att anfalla tillsammans med 212:e ingenjörskompaniet ur Göta ingenjörregemente.

Pionjärplutonchef

Du fokuserar först och främst på fältarbete. En arbetsuppgift kan också vara att leda arbetet med att bygga mindre...

Gruppbefälsutbildning på Ledningsregementet.

Grundutbildning med värnplikt

En grundutbildning med värnplikt är början på din karriär i Försvarsmakten. Det är en värdefull utbildning som du har nytta av resten av livet.

Norge 20060316. Cold Response är namnet på övningen i Norge som omfattar tio länder med 10000 man ur alla stridskraftsslag och syftar till att öva NATO Response Force. Den svenska kontingenten omfattar 2000 man från LG, K3, I 19, Artreg, S1, MSS, T2 och SkyddC vilka underställs norska chefer under genomförandet. Många av operationerna under övningen kommer att genomföras i så kallade kustnära farvatten - gränslandet mellan land och sjö, samt i nära anknytning till vägar, övningsområden och befolkade områden.

Vagnchef

Som vagnchef har du ansvar både för din vagn och din besättning. I ditt jobb ingår också att utbilda andra i att använda, köra och sköta underhåll av...

Officer

Få andra att prestera bättre.