Chef till IO-sektionen

Om tjänsten


Försvarsmakten söker en Chef IO-sektion till Försvarsmaktens Logistik (FMLOG) 2. NSE SYD med placering vid Servicecenter Revingehed (SeC Revingehed). Servicecenter Revingehed levererar logistiskt stöd till Revinge Garnison.

Om tjänsten
Det övergripande arbetet går ut på att leda, utveckla och följa upp verksamheten i sektionen och självklart är det viktigt att du har ett genuint intresse av att motivera och engagera dina medarbetare.

Vår IO-sektion arbetar i huvudsak med materielförsörjning till två insatsbataljoner och fyra hemvärnsbataljoner. Det innebär bland annat hantering av materiel till och från våra förråd och verkstäder i samband med underhållsåtgärder, allt från motorsågar och elverk till bilar och stridsvagnar. Det handlar också om att försörja förbanden med allt från förläggningsmateriel, tält mm, till verktygs och reservdelssatser, specifik personlig materiel och gruppmateriel. Du ansvarar för att alla materielrörelser registreras i försvarsmaktens redovisningssystem samt har regelbunden uppföljning på ditt område och analyserar avvikelser för att öka kvalitén i flödet.

Du har personalansvar för ca tio heltidsanställda och du ingår i SeC Revingehed ledningsgrupp.

Tjänsten innefattar många kontaktytor såväl med våra kunder inom Revinge Garnison som mellan olika avdelningar/sektioner inom FMLOG och FMV.

Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt. Eftersom både befattningen och uppgifterna är knutna till en krigsorganisation så kommer du även att få utbildning och övning för att verka i den inom alla beredskapsgrader. Det ingår även internationell arbetsskyldighet i Försvarsmaktens anställningsförhållanden.

Egenskaper och erfarenheter
Dina personliga egenskaper är att du är strukturerad och noggrann, du kan arbeta metodiskt under hög arbetsbelastning, du är lösningsorienterad och målfokuserad.

Vidare arbetar du för förbättringar av rutiner och arbetssätt. Du har erfarenhet av att arbeta med logistik/varuflöde med arbetsledande ansvar. Du har goda ledaregenskaper att driva och entusiasmera personalen. Vi ser även att du är insatt i arbetsmiljö och kvalitetskrav kopplat till produktionen. Du bör även vara fysisk aktiv och vara i god hälsa då tjänsten kan vara fysiskt ansträngande. Dessutom har du förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.  

Kvalifikationer
Eftergymnasialutbildning inom logistik eller annan utbildning, arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig
Tidigare dokumenterad erfarenhet av arbetsledning under minst två år
B-körkort

Meriterande
Genomförd värnplikt, GMU med godkänt resultat
Officers-, Specialistofficers- eller annan utbildning med ledarskap
Truckkort
Erfarenhet av försvarsmaktens redovisningssystem PRIO och LIFT
Körkort C, CE behörighet

Övrigt
Tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan
Arbetsort: Revingehed

Kontaktpersoner
Rickard Almroth, chef Servicecenter Revingehed, 070-350 81 13
Mats Persson, produktionsledare, 070-948 17 61

Fackliga representanter
OFR/O Per Jespersson
OFR/S Jörgen Svensson
SACO Birgitta Strauss
SEKO Nils-Göran Lidén

Sista datum för ansökan: 2018-02-09


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 januari 2018
  • Plats: Revingehed, Skåne län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan