132. Telekrigkompaniet söker Stf Tekniskchef pluton till 132.Telekrigkompaniet

Om tjänsten

13. Telekrigbataljonen är ett insatsförband som opererar på det elektroniska slagfältet både nationellt och internationellt. Genom tekniska sensorsystem bedrivs inhämtning av information om motståndaren. Bataljonens uppgift är även att störa kommunikationen för motståndaren i syfte att försvåra ledningen av motståndarens förband. Genom bearbetning av informationen omvandlas informationen till underrättelser som är viktiga för högre chefers beslutsfattning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter (för den aktuella befattningen)

Stf TC är plutonens tekniska arbetsledare och bär ansvar för att plutonens telekriggrupper har hög tillgänglighet på sensorer och övrig materiel. Stf TC utövar ett viktigt tekniskt ledarskap då plutonens lösande av uppgift är helt beroende av fungerande tekniklösningar ute på grupperna. Till sin hjälp har Stf TCett antal driftledare som bistår i det praktiska arbetet på gruppen.
Befattningen är placerad vid 132. Telekrigkompaniet. Verksamheten bedrivs fältnära och dess karaktär ställer höga krav på din integritet samt ditt psykiska och fysiska stridsvärde.

Krav

Svenskt medborgarskap
Fullgjord värnplikt/grundläggande militär utbildning
Genomförd och godkänd av FM säkerhetsprövning (genomförs vid uttagningstester) samt genomförd och godkänd registerkontroll.
Fullt utbildad specialistofficer med teknisk profil

Önskvärda kvalifikationer

Utbildning inom sensor-/nätverks-/transmissionsteknik.
Signalskyddsutbildning.
Förarbevis tung personterrängbil.
Körkort B.

Meriterande

Högre körkortsbehörigheter.
Väl vitsordad internationell tjänst i aktuell eller liknande befattning.
Utbildning inom underrättelsetjänst och markstrid.

Personliga egenskaper

Du som söker tjänsten är en självgående och ansvarskännande person som brinner för tekniken och de möjligheter och utmaningar den ger människan. Du har också ett beprövat gott ledarskap och besitter förmåga att leda, inspirera och planera inom ramen för ditt ansvarsområde. Du vill lära dig mer om teknik och inspireras av att få vara med i dess absoluta framkant. Du fungerar väl i ledarrollen, inte minst under ansträngande förhållanden i fält.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Maila dina frågor till förbandet:
C 132 komp Mj Mikael Annetun 070-9925435 eller
ledr-tkbat-132tkkomp@mil.se.

Märk ditt mail Annons Stf TC pluton.

Fackliga representanter

OFR/O, OF Enköping Magnus Johansson
SACO-F carl-Johan Pettersson
SEKO-F Lasse Lindell
OFR/S Inge Bäcklin
samtliga på tel växel: 0171-15 70 00

Övrigt
· Anställningen är en tillsvidareanställning
· Arbetsort Enköping
· Tillträde efter överenskommelse
· Befattningsnivå OF 1

Sökande som bedöms lämpliga för tjänsten kommer att kallas till uttagningstester under två dagar.

 För att din ansökan skall behandlas skall följande underlag b ifogas;

· CV
· Personligt brev
· Välliknande foto
· Referenser (minst 2)
· Gymnasiebetyg
· Betyg/intyg från militära utbildningar och insatser
· Kopia av körkort

Som sökande till denna tjänst är du långsiktigt inställd på tjänstgöring vid 13. Telekrigbataljonen.

Sista datum för ansökan

2018-08-05


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 juni 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan