Teletekniker

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, ansvarar för myndighetens teletekniska infrastruktur. Den är avgörande för att Försvarsmakten ska kunna kommunicera och leda nationellt och internationellt. Därför pågår verksamheten vid FMTIS dygnet runt, såväl i fred som i kris och krig. FMTIS har verksamhet på 31 orter i hela Sverige och ledningen finns placerad i Örebro.
Två tredjedelar av personalen på FMTIS är civil, och den delen utgörs av systemingenjörer, driftoperatörer och IT-specialister bland mycket annat. 

Vi söker nu en Teletekniker med inriktning sensorteknik till Visby.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Som teletekniker utför du tillsyn, reparationer, felsökning och underhåll på Försvarsmaktens sensorsystem. Du utför arbeten på hög höjd i torn och mast. Arbetet genomförs oftast i obemannade anläggningar och förebyggande underhåll
kan komma att genomföras genom systemstödsresor utomlands.

Önskvärda kvalifikationer: 
Vi ser att du minst har 3-årigt tekniskt gymnasium från el/tele-området. Du har flerårig erfarenhet inom liknande arbetsområde och gärna erfarenhet av mastklättring och kännedom om Försvarsmaktens utrustning. B-körkort är ett krav och gärna även BE och/eller C, CE.

Personliga egenskaper:
Du är kommunikativ, tydlig i din personlighet, en problemlösare och självständig. Vidare är du samarbetsinriktad och har en hög initiativförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Läkarundersökning kommer att krävas avseende dina fysiska förutsättningar för detta jobb.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 
Jan Lager eller Sören Lorentzon på LB Karriär - Manpower tfn. 0498-201780.

Fackliga representanter:
SACO Mika Laitanen, OFR/S Clarence Arnstedt, OFR/O Håkan Larsson samt för SEKO Hans Monthan.
Samtliga personer nås via vår växel 019-393500.

Övrigt: 
Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning med placeringsort Visby.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast söndagen den 11 mars 2018.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 januari 2018
  • Plats: Visby, Gotlands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan