Sambandsbefäl till Uppsala Flygplats

Om tjänsten

Sambandsbefäl till Uppsala Flygplats

Befattningsbeskrivning:

Du kommer att ingå i 52. Flygbaskompaniets Sambandstropp. Troppen ansvarar för flygbasens tekniska drift. Att jobba hos oss är ett mycket varierat och utvecklande jobb. Arbetet sträcker sig från administrativt jobb till att genomföra drift och underhåll under fältmässiga förhållanden. Tjänsten kräver god fysik och det ges möjlighet till träning under arbetstid. Befattningen innebär att du löpande utbildas och utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Drift, underhåll samt övervakning av de markteletekniska utrustningar som finns runt en flygplats.

Ge tekniskt systemstöd till projektörer, tekniker och taktiker.

Det ingår att medverka vid materiel- och systemutbyggnader. 

Svara för teknisk dokumentation.

Befattningen medföra utbildning på annan ort samt resor i tjänsten.

Befattningen innebär att du ingår i flygvapnets insatsförband. 

Kvalifikationer:

Vi söker dig med kvalifikationer/yrkeserfarenhet främst inom teknikområdena tele, data och elkraft. Du skall ha officersexamen med teknisk eller logistisk inriktning. Du bör ha en förmåga att ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt och i grupp. Befattningen innefattar drift, underhåll och felsökning av många komplexa system vilket innebär att det krävs en god förmåga och intresse för att inhämta nya kunskaper. Körkort lägst klass B.

Önskvärda meriter:

Kännedom om flygvapnets marktelemateriel är önskvärt men inte ett krav. Erfarenhet från flygtrafiksystem, utrusning för tele- och radiokommunikation och erfarenhet av drift och övervakning av tekniska system är meriterande. El-behörighet och/eller andra erfarenhet inom el-området är meriterande. Goda kunskaper i engelska är önskvärt.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga. Du har lätt för att ta kontakt med människor och är bra på att bygga förtroendefulla relationer. Som person är du driftig och har en hög leveransförmåga. Du är mål- och resultatinriktad med stort ansvarstagande och hög integritet. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du besitter en god pedagogisk förmåga samt att du är kommunikativ och lyhörd. Du har en helhetssyn, du ser frågor i ett brett perspektiv och kan sätta in dessa i ett större sammanhang.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Övrigt:

Vi är intresserade av såväl kvinnlig som manlig sökande.

Krav på svenskt medborgarskap.

Vi tillämpar provanställning sex månader samt individuell lönesättning.

Med befattningen följer skyldighet att krigsplaceras samt deltaga i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Registerkontroll kommer att genomföras innan befattningen tillsätts.

Tillträde: 

Snarast efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av:  

Kapten Rickard Bodare, nås gm tfn 018-19 60 00

Fackliga organisationer: 

OFR-S, SEKO, SACO och OFR-O nås gm LSS vx, tfn 018-196000

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-31.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 januari 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan