Chef Enhetsstabsektion

Om tjänsten

Materielsystemkontor Lendningssystem (MSK Ledsyst) är Försvarsmaktens (FM) centrala förvaltningsenhet för IT-, ledningsstöd- och strömförsörjningssystem. Enheten ansvarar dessutom för utveckling och produktion av delar av FM ledningsstödsystem för verksamhetsledning. MSK Ledsyst är i huvudsak grupperade i Enköping och Stockholm.

Vid enheten finns en Stabsavdelning(StabA) som stödjer enhetsledningen. Enhetsstabsektionen ansvarar för den del av StabA som hanterar administration, beredskap, personal, säkerhet, logistik, ledning, utbildning och information för enhetens behov. Vid StabA finns dessutom sektioner för analys och funktionsledning i flera perspektiv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som sektionschef är dina huvuduppgifter att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom din sektion. Du motiverar och engagerar dina medarbetare i en verksamhet som ständigt utvecklas och förändras. Sektionen omfattar i dagsläget 6 st medarbetare.

Som sektionschef har du personal-, verksamhets- och budgetansvar, samt ett ansvar för att gällande lagar, instruktioner och övriga föreskrifter följs.

Du sammanhåller planering, budgetering och uppföljning gentemot värdförbandet.

Du sammanhåller under avdelningschefen enhetens beredskapsplanering och ansvarar för enhetens kontinuitetsplanering.

Vid behov medverkar du i övriga verksamheter och uppgifter inom enheten.

Du stödjer avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp och bidrar där med dina kunskaper för att utveckla avdelningen som helhet.

Befattningen är civil (oberoende).

Kvalifikationer:
- Eftergymnasial utbildning.
- Erfarenhet från stabsarbete i försvarsmakten.
- Goda ledaregenskaper.
- Mycket god samarbetsförmåga.
- God administrativ förmåga.
- B-körkort.

Meriterande:
- Kunskap om offentlig förvaltning.
- Tidigare erfarenheter som personalansvarig chef.
- Kunskap om försvarsmaktens verksamhetsledningssystem och produktionssystem.
- God pedagogisk förmåga.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har stor social kompetens och hög servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du kan arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person.

Du måste kunna strukturera och prioritera ditt eget arbete. Arbetet kräver också att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och du bör ha körkort.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, 100 %. Om du idag inte är tillsvidareanställd i Försvarsmakten så tillämpas 6 månaders provanställning. 
Placeringsort Enköping.
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde efter överenskommelse/snarast.

Såväl yrkesofficerare som civila som fyller kompetenskraven är välkomna att ansöka. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Avdelningschef Kent Jacobsson, tfn 0171-157043, e-post kent.jacobsson@mil.se

Fackliga representanter:
OFR/O, OF Enköping Magnus Johansson,
SACO-F Magnus Edlund,
SEKO-F Per Gustaf Andersson,
OFR/S In ge Bäcklin,
Samtliga nås via LedR växel: 0171-15 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-13. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 april 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan