Chef bevakningsavdelningen vid Livregementets Husarer K 3

Om tjänsten

Bevakningsavdelningen löser uppgiften Insatsberedd skyddsstyrka (IBSS) och bevakningstjänst. IBSS löser sin uppgift under årets alla dagar och timmar, det vill säga att det är personal i tjänst, eller jour, över tiden på förbandet. IBSS består av 8 insatschefer, och 20 soldater samt chef och ställföreträdare. Ledning avseende insats- och bevakningstjänst utövas genom VB MR V och VB K 3. Övrig verksamhetsledning utövas av säkerhetsavdelningen G2 genom chefen bevakningsavdelning. Vi arbetar målinriktat och följer de riktlinjer som både Högkvarteret och Garnisonen ställer på enheten och sektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef över bevakningsavdelningen leder och planerar du verksamheten för IBSS. Du har personalansvar för avdelningens alla medarbetare, där personalutveckling är en viktig del. Genomför utbildning/övning av IBSS, så att kraven följs enligt SOFO NAT och andra styrande dokument. Du har även i uppgift att följa upp planerad verksamhet så den genomförs på verksamhetssäkert sätt. Deltar i utvecklingsarbeten för utveckling av IBSS-tjänsten.

Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Yrkesofficersexamen
 • Körkort B

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet som plutonchef eller motsvarande
 • Erfarenhet av att utbilda och leda säkerhetsförband eller motsvarande förbandstyp
 • Instruktörs- eller examinatorkompetens inom Vapentjänst, Närkamp, Skyddsvakt eller RAKEL
 • Militärpolis
 • Insatschefsutbildning

Personliga egenskaper

Du är bra på att samarbeta med andra och ta egna initiativ. Du är självständig och van att planera verksamhet på kort och lång sikt. Du utövar ett tydligt och moget ledarskap, med förmåga att utveckla och inspirera underställda. Du har ett bra ordningssinne och arbetar strukturerat. Du är uthållig, fältstark och stresstålig.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning.

Befattningen är placerad på bevakningsavdelningen under G3 som är en del av regementsstaben, på Livregementets Husarer K 3.

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chef G3 Mj Michael Gunnerek tfn 0505-451000, tf chef bevakningsavdelningen Kn Lars Olsson tfn 0505-451000 eller HR-generalist Sofia Borg tfn 0505-451000.

Fackliga kontaktpersoner K 3

OFR/O, Eva Härnqvist/Josefina Åsemyr, 0505-451000

SEKO, Kenny Hägg, 0505-451000

OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-451000

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-25. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligtbrev. I det personligabrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 februari 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan