Larmoperatör till Försvarsmaktens Larmcentral

Om tjänsten


FMTIS Driftenheten (DriftE) genomför teknisk bevakning, driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom Försvarsmaktens (FM) strategiska nät. DriftE fördelar och prioriterar uppgifter till FMTIS Genomförandeenheter (GE) avseende drifts-, utbyggnads- samt underhållsuppgifter på ledningsstödssystem. Försvarsmaktens Larmcentral (FMLC) genomför larmövervakning för av FM särskilt prioriterade objekt och materiel. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som larmoperatör vid FMLC omfattar övervakning av larmade objekt. Du kommer att ta emot och förmedla inkommande larm enligt fastställda rutiner och samverka med berörda parter vid larm och insats. Tjänsten innebär även administrering vid in/utpasseringar vid övervakade objekt samt andra förekommande uppgifter vid larmcentralen. Tjänsten som larmoperatör innebär tjänstgöring dygnet runt.

Kvalifikationer
3-årig gymnasieutbildning.
God datorvana.
Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.
B-körkort.

Meriterande
Genomförd värnplikt och/eller GMU.
Tidigare tjänstgöring vid något av FM insatsförband.
Tidigare erfarenhet från skiftarbete (dag och natt).
Tidigare erfarenhet från arbeten inom säkerhets- eller bevakningstjänst.
Tidigare erfarenhet från arbeten med kundkontakter. 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en hög personlig integritet och ett högt säkerhetstänkande. Du är noggrann, lösningsfokuserad och tycker om att arbeta i en positiv anda. Du är serviceinriktad med förmåga till att växla mellan hög och låg arbetsbelastning. Du har en god social kompetens med förmåga att både arbeta självständigt såväl som i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Håbo.
Tjänsten innebär skiftarbete (tvåskift) fördelat på dag- och nattpass under årets alla dagar.
Tjänsten kan innebära tjänstgöring på annan ort (tjänsteresa) i mindre omfattning. Ex. enhetsgemensamma utbildningsdagar mm.
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse, dock tidigast 2018-04-16.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Eric Elerud-Tryde, 08-56281588. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Albin Andersson, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO: Pär Lohman
OFR/O: Nils-Eric Mellqvist
OFR/S: Per Andersson
SEKO: Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500

Varmt välkommen med din ansökan senast 2018-03-04. Ansökan ska innehålla ditt CV samt ansökningsbrev där det på ett tydligt och motiverande sätt framgår varför du är rätt kandidat för tjänsten.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 januari 2018
  • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan