522. R3 pluton söker flygplatsmän

Om tjänsten

Sökande enhet:

5.BasEnheten består av enhetsledning, två kompanier och en Säkmarkpluton. 52.Flygbaskompaniet som är ett av kompanierna har uppgiften att säkerställa flygplatsdriften på Uppsala flygplats. 522.R3 pluton är en del av 52.Flygbaskompaniet och har till huvuduppgift att sköta flygplatsräddningstjänsten och flygfältarbetstjänsten vid Uppsala flygplats.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Tjänsten som flygplatsman innebär en varierande tjänst med både räddningstjänst, fälthållningstjänst samt olika inriktningar inom uppgifter riktade mot krigsförbandet, tex CBRN tjänst, amröj tjänst och fältarbetstjänst.

Huvuduppgiften är att drifthålla Uppsala flygplats men vi kan verka i hela Sverige och under alla förhållanden, fred, kris och krig. Plutonen har komplexa uppgifter, på sidan av sin huvuduppgift, som syftar till att stödja flottiljen med räddningstjänst, CBRN, amröj och fältarbetsuppgifter.

Som flygplatsman man är du en viktig del i en grupp som under stor tidspress och med krav på precision löser uppgifter tillsammans för att säkerställa flygstridskrafternas möjligheter att kunna operera på flygplatsen och lösa sina ställda uppgifter.

Tjänsten är civil men uppgifterna är i hög grad militära vilket innebär att vi lägger stor vikt vid tidigare militär erfarenhet. 

Tjänsten bedrivs normalt dagtid måndag till fredag, men kvälls- natt- dygns och jourtjänst förekommer. Även övningsverksamhet förekommer.

Kvalifikationer:

 • Svensk medborgare
 • Hög fysisk och psykisk status
 • B-körkort

Meriterande:

 • Tunga civila körkortsbehörigheter
 • Värnplikt eller GMU
 • Tidigare erfarenhet av räddningstjänst
 • Tidigare erfarenhet av fälthållningstjänst
 • Tidigare erfarenhet av maskinkörning
 • Tidigare militär erfarenhet
 • Civila och militära körkort och förarbevis

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är fokuserad, uthållig och duktig på att samarbeta med andra. Du skall vara driven och villig att delta utvecklingen av plutonen och krigsförbandet. Du är positiv, glad och ser möjligheter istället för problem. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet för tjänsten.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn Christian Ahlberg, Chef 522. R3: 076-634 74 61 alt. christian.ahlberg@mil.se

Lt Niklas Jonsson. StfC 522. R3: 073-329 35 23 alt. niklas.x.jonsson@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna: Peter Oscarson 018-196368

OFR/S Per Gustavsson 018-196781

SACO Borka Medjed-Hedlund 018196816

SEKO Mari-Ann Larsson 018-196177

Övrigt:

För mer information om oss och vår verksamheten, se vår blogg. http://blogg.forsvarsmakten.se/r3/ eller följ oss på Instagram @R3uppsala

Sista datum för ansökan:

180225


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 januari 2018
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan